Τα επαγγέλματα που ζητάνε κόσμο αλλά δε βρίσκουν

Τα επαγγέλματα που ζητάνε κόσμο αλλά δε βρίσκουν

Κι’ όμως, το 2017 της παγκόσμιας κρίσης και ανεργίας, υπάρχουν κλάδοι που «στενάζουν» να βρουν ανθρώπινο δυναμικό

Δεν έχουν κορεστεί  όλα τα επαγγέλματα και υπάρχουν ακόμα αρκετές ειδικότητες στις οποίες κάποιος θα μπορούσε σήμερα άνετα να βρει δουλειά, όσο απίστευτο και δύσκολο και αν φαντάζει.

Πρόκειται για επαγγελματικούς κλάδους όπου ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται για να γεμίσουν ανοιχτές θέσεις είναι δραματικά μεγαλύτερος από τον αριθμό των ατόμων που είναι ικανά - ή πρόθυμα - να αναλάβουν τη θέση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Forbes, τα δέκα επαγγέλματα που κυριολεκτικά ζητάνε κόσμο αλλά δεν βρίσκουν, δεν έχουν μόνο πολύ καλούς μισθούς αλλά και προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα τουλάχιστον 8 χρόνια!

Γράφει η Ελένη Λογοθέτη

Η τεχνολογία, η γήρανση του πληθυσμού και η συνταξιοδότηση και η έλλειψη ειδικευμένων υποψηφίων είναι μερικοί από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους οι κλάδοι αυτοί «στενάζουν» να βρουν ανθρώπινο δυναμικό.

H έρευνα που έγινε αφορά το επαγγελματικό πεδίο των ΗΠΑ αλλά δείχνει και μία γενικότερη τάση. Επίσης, θα φανεί πολύ χρήσιμη για όσους σκέφτονται να μεταναστεύσουν και να αναζητήσουν εργασιακές ευκαιρίες στην Αμερική τώρα ή στο κοντινό μέλλον.

Αυτά είναι λοιπόν τα 10 επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση αλλά χωρίς ιδιαίτερη προσφορά το 2017 (και το 2018, το 2019…)

Οδηγός νταλίκας

Ίσως το πιο περίεργο επάγγελμα που μπήκε φέτος για πρώτη φορά στη λίστα, παρά την σχετικά χαμηλή πρόβλεψη ανάπτυξης 5% και μέσο ετήσιο μισθό 40.000 δολάρια. «Το επάγγελμα χτυπήθηκε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της ύφεσης και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που εργάστηκαν ως οδηγοί φορτηγών στράφηκαν σε κάτι άλλο. Τώρα, οι θέσεις εργασίας αρχίζουν να ξανανοίγουν αλλά σχεδόν κανείς δεν σκέφτεται να επιστρέψει στο τιμόνι» εξηγεί ο Kyle Kensing, του CareerCast’s.

Επιχειρησιακός διευθυντής

Επάγγελμα πολύ διαδομένο στη γενιά των Baby Boomerς - περισσότεροι από αυτούς πλέον βγαίνουν στη σύνταξη και ελάχιστοι νέοι επαγγελματίες υπάρχουν στην –καλοπληρωμένη ακόμα - αγορά. Μέσος ετήσιος μισθός σχεδόν 98.000 δολάρια και 8ετή πρόβλεψη ανάπτυξης 7%.

Νοσηλεύτρια

Άλλο ένα επάγγελμα της γενιάς του '60  που τείνει να εκλείψει, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της συνταξιοδότησης του υπάρχοντος δυναμικού προσωπικού – πολύ λίγοι επιλέγουν πλέον να σπουδάσουν και να εργαστούν ως νοσηλευτές αλλά οι ανάγκες για αυτή την ειδικότητα υπήρχαν,  υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Μέσος ετήσιος μισθός πάνω από 67.000 χιλιάδες δολάρια και 8ετή πρόβλεψη ανάπτυξης 16%.

Προγραμματιστής (software engineer)

Μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε ένα κλασσικό πλέον τεχνολογικό επάγγελμα, παρά τον μέσο ετήσιο μισθό που ξεπερνάει τα 100. 000 χιλιάδες  δολάρια και 8ετή πρόβλεψη ανάπτυξης 17%.  Διευθυντής ιατρικών υπηρεσιώνΆλλο ένα επάγγελμα στον τομέα και της παροχής υπηρεσιών στον χώρο της υγείας που ισχύει η μεγάλη προσφορά αλλά όχι ανάλογη ζήτηση.  Τα επόμενα 8 χρόνια αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 17% και μέσος ετήσιος μισθός 94.5000 χιλιάδες  δολάρια.

Αναλυτής ασφάλειας πληροφοριών

Μια… τεχνολογική δουλειά που τώρα αρχίζει να αντιμετωπίζεται ως ένας εξειδικευμένος τομέας σπουδών, λέει ο Kensing. Οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον κλάδο μπορούν να κερδίσουν μέσο ετήσιο μισθό άνω των 90.000 δολαρίων, με 8ετή πρόβλεψη ανάπτυξης 18%.

Διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών

Άλλο ένα επάγγελμα στον τομέα παροχής υπηρεσιών στον χώρο της υγείας που ισχύει η μεγάλη προσφορά, αλλά όχι ανάλογη ζήτηση.  Τα επόμενα 8 χρόνια αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 17% και μέσος ετήσιος μισθός 94.5000 χιλιάδες  δολάρια.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος

Ακούγεται τόσο συνηθισμένο στις μέρες μας όμως φαίνεται ότι ως ειδικότητα τείνει να εξαφανιστεί! Ο μέσος ετήσιος μισθός ξεπερνάει τα 89. 000 χιλιάδες δολάρια και έχει 8ετή πρόβλεψη ανάπτυξης 30%!

Φυσιοθεραπευτής

Όπως η νοσηλεύτρια και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών, και αυτό το επάγγελμα στον τομέα της υγείας έχει μεγαλύτερη ζήτηση από ότι προσφορά. Τα επόμενα 8 χρόνια μάλιστα η ανάγκη για φυσιοθεραπευτές αναμένεται να αυξηθεί κατά 34% και έχει μέσο ετήσιο μισθό 84.000 δολάρια.

Αναλυτής δεδομένων

Από τα πιο ακριβοπληρωμένα και «άδεια» επαγγέλματα καθώς αυτή τη στιγμή είναι ακόμα ένα πεδίο που αναπτύσσεται. Τα πανεπιστήμια τώρα αρχίζουν να ενσωματώνουν συγκεκριμένες ειδικότητες  για αυτόν τον τομέα.Μέσος ετήσιος μισθός σχεδόν 128.000 δολάρια και 8ετή πρόβλεψη ανάπτυξης 16%.

Παροχή ιατρικής φροντίδας κατ’ οίκον

Αυτή είναι η ειδικότητα που έχει την μεγαλύτερη έλλειψη σε προσωπικό και τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει πρόβλεψη ανάπτυξης 38%. Από τις λιγότερο καλά αμειβόμενες δουλειές, με μέσο ετήσιο μισθό μόλις 21.920 δολάρια – μάλλον από τους βασικούς λόγους που κανείς νέος άνθρωπος δεν στρέφεται σε αυτό τον κλάδο.

76
σχόλια
 1. avatar Μακησ

  Λοιπόν αυτοί που βρίζουν το δημόσιο κάνουν γάργαρα τα όργια στην Ευελπίδων και τις άλλες σχολές με τεμπελχαναδες.
  Όταν εγώ έδωσα ένα διαμέρισμα για να σπουδάσω και να μου πουν ΑΝΕΡΓΊΑ αυτοί πληρώνονταν κι όλας.
  Με παππού στρατιωτικό και θείους κάτι θα ξέρω...
  Και λένε θέλουν και το τάδε ύψος
  Κρατήσεις?
  Με 50€ στα ΣΟΑ μένουν και εγώ πληρώνω 70€ ΕΝΦΙΑ στο σπίτι ΜΟΥ.
  Και αυτοί κάνουν μερικές πτώσεις με αλεξίπτωτο και να σου +50€ στο μισθο για να ρεφαρουν το 50άρι που τους κρατηθηκε.
  Υπάρχουν κι εκεί κάποιοι λίγοι αξιόλογοι παρόλαυτά.
  Για την κατάντια μας δυστυχώς δεν φταίει το δημόσιο.
  Για την κατάντια μας φταίμε εμείς που πάμε και τους ψηφίζουμε και δεν ρίχνουμε αλλού την ψήφο.
  Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν πέραν λίγων που αγωνίζονται να τους πείσουν.
  Κακα τα ψέμματα με την αδιαφορία μας αφήσαμε τεμπέλικες,πολιτικάντηδες και απατεώνες να μας διαλύσουν.
  Με το να τα βάζουμε με τους δημοσίους υπαλλήλους το μοναδικό που κάνουμε είναι να πάμε κόντρα στο συμπολίτη μας.
  Σε πόσες οικογένειες υπάρχει ένα δημόσιος υπάλληλος και όλοι οι άλλοι είτε άνεργοι είτε στον ιδιωτικό?
  Λες και στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει τεμπέληδες..
  Ξυπνάτε!!!

  1. avatar dim

   <>...Μηπως μπορεις να με βοηθησεις,που να ....ριξω την ψηφο μου στις επομενες εκλογες και τι ειναι αυτο το <> που θα σωσει την Χωρα και εμενα?Γιατι εγω δεν βλεπω τιποτα διαφορετικο απο κοματα της συμφορας και, που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η καρεκλα τις εξουσιας και τα απο αυτην συμπαρομαρτουντα ωφελη!!

   1. avatar Αντώνης

    Φίλε υπάρχει ένα κόμμα που αξίζει να το ψηφίσουν οι περισσότεροι Ελληνες. Το ΕΠΑΜ με
    αρχηγό τον Δημήτρη Καζάκη.

 2. avatar Καρχαρίας

  Να πω κι εγώ τη μ[...]α μου...

 3. avatar Μαρα

  Μαύρα χάλια όλοι

 4. avatar Μανώλης

  Όλοι βρίζετε τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά όλοι φιλατε κατουρημενες ποδιές για μια θέση στο δημόσιο..... Έτσι, να τα λέμε και αυτά......

  1. avatar Μητσος

   Καποτε ενας χωρικος ειχε εναν γαϊδαρο που εκανε ολη μερα σεξ για να γκαστροσει τις γαϊδουρες ομως για καθε μια ζητουσε 1500 ο χωρικος ετσι διαμαρτυρομενοι στο προεδρο του χωριου οι υπολοιποι χωρικοι τον πιθουν να αγορασει το γαϊδαρο για γκαστρονει δωρεαν τις γαϊδουρες ομως ο προεδρος παει μια μερα στον χωρικο και του λεει ρεσι αλλον γαϊδαρο μου εδωσες δεν κανει τιποτα και του απαντα ο χωρικος σε εμενα για να φαει δουλευε ενω τωρα στο δημοσιο που εχει βρεξει χιονησει τα παντα αραζει λιπον φιλε ασε αυτα

  2. avatar giorgos 45

   Κάποτε ίσχυε αυτό, τώρα έτσι που έχουν φτάσει οι μισθοί στο δημόσιο και το ότι έχουν πάψει να παίρνουν σύνταξη στα 45 δεν νομίζω να γίνεται

 5. avatar karadimos tasos

  Καλά και σε αυτό και στο newsbeast (που από ότι καταλαβαίνω είναι ίδιας διεύθυνσης) οι αρθρογράφοι / 'δημοσιογράφοι' (ο θεός να τους κάνει), είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Μιλάμε σίγουρα για πιτσιρικάδες που μεταφράζουν ότι βρουν

 6. avatar Ηλιας

  Προ κα Ελενη αρθρογραφο του κειμενου Αγαπητη κυρια το ανωθεν αρθρο ειναι παντελως αδιαφορο για την ελληνικη κοινωνια και εσεις καλυτερα θα ηταν οταν ειστε διακοπες να απολαμβανετε τις διακοπες σας και οχι να κανετε πως εργαζεστε κανοντας copy paste αρθρα απο τον ξενο τυπο ευχαριστω

 7. avatar Dimitris

  Δεν θέλω να βρίσω τον δημοσιοβλαχο του άρθρου διότι και ο ποιο χαζός άνθρωπος ξέρει ότι το άρθρο είναι για τις ΗΠΑ και όχι την Ελλάδα.
  Φίλε μεταφραστή σοβαρεψου λίγο και μην παίζεις με τον πόνο μας.
  Αν οποτεδήποτε δηλώσεις, έστω και για πλάκα οτι είσαι δημοσιογράφος, να παθαίνεις με τον χειρότερο τρόπο.

  Αν δεν ξέρεις μην παίζεις...

 8. avatar Νικος αλεξοπουλος

  Ηλιθιοι επειδη κατηγορειτε τους δημοσιους υπαλληλους σας λεω οτι ειμουν στην 5η ΜΟΜΑ. ρωτηστε στα βλαχοχωρια σας γκλιτσες τι δουλειες εχεικανει η υπηρεσια αυτη στην ελλαδα( φραγμα μορνου,αεροδρομια στα νησια ,δρομους, τοιχεια αντιστηριξης,γεφυρες).ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ.ΤΟ 1992 ΤΑ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ Ν.Δ και Σια την εκλεισαν , με εστειλαν στο Τ.Ε.Ι εκει διαπιστωσα το αραλικι του δημοσιου υπαλληλου. ευχαριστω.

 9. avatar κοκορακι

  εμμισθα τρολλ είστε;

 10. avatar ελενα

  Ο καθε ανθρωπος πρεπει να ειναι χρησημος για τον ευατο του μαι για την κοινωνια και να κανει παντα το καλο.

 11. avatar Θωμας

  Το καράβι έχει φουνταρει στο παγωβουνο! Το υπόλοιπο της ζωής πάντων είναι λιγότερο των τριών ωρών! Και ο καθένας στον κόσμο τον δικό του! Όλοι θέλουν να αλλάξει ο κόσμος αλλά κανείς να ασχοληθεί με την κάμπουρα του! Η κακία και το λάθος είναι για όλους μας κάτι που βρίσκετε στους πλησίον μας μόνο! Η μετανοια προς τον Θεό, η συγχώρεση προς τον πλησίον είναι θα μένα πολύ βαθιά! Μόνο ο φυσικός θάνατος μας τρομάζει! Στο πνευματικό θάνατο του που βρισκόμαστε δεν μας φοβίζει καθόλου γιατί θεωρούμε τους εαυτούς μας ζωντανούς!

  1. avatar εργολάβος

   Καλά τα λες έχω εταιρία σεκιούριτι και καθαρισμού κτίριον περιμένω να έρθει η ΝΔ κυβέρνηση να πάρω δουλειές ΔΕΚΟ ΜΕΤΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ με κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου 3000 ευρώ το μήνα έπαιρνα για την κάθε καθαρίστρια και το σεκιούριτι και τους έδινα 350 ευρώ μισθό αν δείτε ανάρτηση στη διαύγεια κωδικούς πληρωμών με Σαμαρα Βενιζέλου, τώρα μας κλείνουν οι κουμουνιστες κάνανε απευθείας πρόσληψης έδιωξαν τους εργολάβους οι διοικήσεις τον νοσοκομείον και χάσαμε εργολαβίες και δίνουν 500 ευρώ στους εργαζόμενους

   1. avatar Samaras

    Και τι θελατε ρε; Αφου εμεις στηριζουμε την επιχειρηματικοτητα. Τι θελετε να γινουν οι εργολαβοι; Κλεφτες;

   2. avatar κωστας

    επερνες 3000 ευρω και πληρωσνες 350 σε υπαλληλο σου ; ντροπη σου απλα....

   3. avatar σεκιουριτας

    περα απο την ορθογραφια, παραπονιεται οτι πρεπει να δινει 500 ευρω ενω επαιρνε 3000 για καθε υπαλληλο και εδινε μονο 350?

   4. avatar Καθαρίστρια

    Εσύ εργολάβε μου μάθε πρώτα ορθογραφία, και μετά σχολίασε, γιατί μας στράβωσες.

    1. avatar Χαχολος

     Καλα αγαθοί εισθε;;;
     Ποιος "εργολάβος" βρε;; χα χα χα

 12. avatar Αρχιδαμος

  Σιδηρόδρομος μονο

 13. avatar Σπεκ

  Σαχλοκουσουνα ολοιιιιι

 14. avatar μανος;

  αντε;μα[...];μας;παιρνουν;την;πατριδα;και;δεν;κανουμε;τιποτα;

 15. avatar τριμπουσον

  1 αν παρ ελπιδα καταφερεις να πας αμερικα δεν θα θελεις να κανεις πισω για ελλαδα.παρολες τις δυσκολιες που μπορει να βρεις,
  2 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΟΥΣ ΜΑ[...]Σ. ΑΛΟΙ ΘΕΛΟΥNΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ- ΑΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΒΟΛΕΒΕΙ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΥΤΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ -ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ- ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ. ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΜΑΣ
  ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΟΒΟΥΝ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ--- ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ
  ΓΩΝΙΑ- ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ.....?????????????????

 16. avatar Ποντικι

  Εγω ΔΟΥΛΕΨΑ!!!!! στο δημόσιο τριανταπέντε ΧΡΟΝΙΑ!!! Και οι κρατήσεις ήταν περισσότερες από τον ΜΙΣΘΟ!!! Ή δε ΣΥΝΤΑΞΗ αστο καλύτερα !!άμα δεν ξέρεις ΤΕΜΠΕΛΗ !!να μην μιλάς!!!!

  1. avatar Dimitris

   Εχω επιτυχημένη δουλειά με ενοικιαζόμενα,βγάζω πρώτη φορά φέτος καθαρό μισθό μέσου δημοσίου υπαλλήλους του 2008 και το θεωρώ επιτυχεια. Δουλεύω 6 μήνες απο προετοιμασία μέχρι κλείσιμο τουλάχιστον 2500 ώρες χωρίς βέβαιο μέλλον και εχω επενδύσει χωραφη αντικειμενικής αξίας 700.000 αλλά τόσα σε μετριτα και χιλιάδες εργατοώρες...
   Κάποιοι δε συνάδελφοι με ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν επειδοτηθει αλλά, μονο όσοι ήταν στο Δημόσιο ή είχαν συγγενείς στο Δημόσιο,κανένας μη δημόσιος υπάλληλος απο αυτούς που ξέρω δεν έχει επιδοτηθεί...

  2. avatar Νικος

   Δουλεψες στο δημοσιο ; ρε ποιους δουλευης ;

   1. avatar Dmitry

    Στο δημόσιο έπρεπε να είναι μόνιμοι υπάλληλοι μόνο επιστημονικές ειδικότητες γιατροί μηχανικοί δικηγόροι, οικονομολόγοι και με ειδικό καθεστώς δάσκαλοι.Αυτοί δηλαδή που βρίσκουν δουλειά και έξω. Οι άλλοι ως ωρομίσθιοι και με συμβάσεις και κρίση τακτικά

    1. avatar LIZA DON

     ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ? ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΟΠΙΑΣΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ Η ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ Η ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.

  3. avatar Βνητ

   Ο εργοδότης σου έπεσε έξω φιλέ και έτσι πληρώνεις και εσύ λίγες συνέπειες. Εμένα αν ο εργοδότης μου πέσει έξω ούτε μισθό θα έχω, γκεγκε;

  4. avatar tzimis

   Δηλαδη το συνολικο μηνιαιο κοστολογιο σας ηταν κανα εκατομυριο ευρω κυριε για να χτυπατε σφραγιδες ?μηπως ησασταν πολυ ακριβος για την υπηρεσια που παρειχατε ?γιαυτο μας εφαγε το μεγαλο δημοσιο!

  5. avatar ΜΑΚΙΣ

   πεσ τι πληρωσεσ για καρεκλα ,γραφειο κομπιουτερ,χαρτι,στυλο τεβε,ενοικειο,,ρευμα,τηλ.νερο,ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ [...] ΣΤΟΝ ΒΟΛΕΥΤΗ ΠΛΗΡΩΣΕΣ.

 17. avatar Αντρέας Νίκου

  βασικά ρε παιδιά αυτό που συζητάμε όλοι εμείς σε τι αφορά δεν καταλαβαίνω..
  το άρθρο απλά έχει να κάνει με στιτιστικές και τέτοια ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη. αφού υπάρχει υπεραξία υπάρχει και εκμετάλευση και κοινωνικές ανισότητες και πολλά άλλα. όπως ένα στέλεχος μιας φαρμακευτικής πέρνει στο τέλος του χρόνου τα bonus του έτσι και εμείς στο τέλος του χρόνου κοιτάμε να πάμε διακοπές και δεν έχουμε ούτε 100 ευρώ, ενώ το στέλεχος η κάποιοι συνεργάτες και αντιπρώσωποι μεγάλων εταιρειών να βγάζουν μεγάλα κερδη με μικρα ρίσκα. 'μιλάμε για εκατομύρια αυρώ που πέρνουν από τον καθένα μας'.
  όλοι εμείς θα τρέχουμε πανικόβλιτοι να προλάβουμε τις δουλειές μας μην τυχόν και πάει κάτι στραβά και έχουμε τραβαλα με αφεντικά και αστυνομίες ενώ η ελίτ σε λίγα χρόνια θα κυβερνά όλα τα έθνη. άρα η μένεις και τρέχεις η φέυγεις για ένα βουνό π.χ. Θιβέτ. το δέυτερο είναι πολύ δύσκολο άρα οι περισότεροι είμαιστε να μενουμε και να ψάχνουμε λευτά να πάμε διακοπές αν είμαστε υπάλληλοι βέβαια η κοιτάμε να κάνουμε την δική μας δουλεία και να είμαστε αφεντικά του εαυτού μας και να δουλεύουμε όσο εμείς θέλουμε(βέβαια αν κάνεις δική σου δουλεία στην αρχή κολάς και δουλεύεις συνέχεια. δεν το λέω εγώ από ένα φίλο μου το άκουσα που έχει μαγαζί, εγώ υπάλληλος είμαι και τώρα θα απολύθώ και θα μπώ στο club των ανέργων και εγώ και θα πρέπει να τα φέρω βόλτα με 360 ενώ δουλεύωντας είχα τα διπλάσια) αλλά δεν το βάζω κάτω πιστεύω ότι κάτι μπορεί και να γίνει και

 18. avatar Μάριος,gr.

  Το άρθρο είναι σαφέστατο ... δεν αφορά την αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα ... "H έρευνα που έγινε, αφορά το επαγγελματικό πεδίο των ΗΠΑ ..." Οπότε, η πληροφορία είναι χρήσιμη μόνον για όσους σκέπτονται και προτίθενται να μεταναστεύσουν ...

 19. avatar Lia

  Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία τι προσόντα έχεις αρκεί να διαθέτεις πολιτικό μέσο.

 20. avatar Χριστίνα

  Κύριος.... εκτός από αδαής είσαι μάλλον και κομπλεξικός!! Ποιος σου είπε ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι κάααααθονται με αθλητική και φραπεδιά; Ε;;; ΕΣΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ,Ως ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΕΤΣΙ ΣΕ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ!
  Να ψάξεις να βρεις καμιά δουλειά λέω εγώ και άσε τους ευσεβείς σου πόθους για άλλους πιο αξιόλογους από εσένα! Το Δημόσιο δεν σε χωράει!

  1. avatar texnikos

   ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ .

  2. avatar Φλεσσα

   Καλή μου Χριστίνα το ότι εσύ είσαι εργατική όπως οι περισσότερες γυναίκες στο δημοσιο δεν είναι το ίδιο και για τους άντρες λόγω επαγγέλματος έχω ανάγκη σχεδόν όλες τις υπάρχουσες δημόσιες υπηρεσίες και δεν έχω καθόλου καλή ιδέα μη το παίρνεις προσωπικά λοιπόν και κοίτα η άκου σχόλια ευχαριστώ καλό καλοκαίρι

  3. avatar Τριτοκοσμικη νεοελλας

   Είστε ή αιτία της οικονομικής κρίσης και έχεις το θράσος να ομιλεις μαυτο το ύφος. Η διαφθορά, τα έξοδα του κράτους οφείλονται στους δημόσιους υπαλλήλους (μισθούς συντάξεις εφάπαξ και φυσικά το κλεψιμο).βόλευε την εξουσία γιατί ήσασταν ο κομματικό στρατός. Εκτός από ελάχιστες υπηρεσίες οι υπόλοιποι δεν προφέρεται τίποτα εκτός από ατελείωτη γραφειοκρατεια.

   1. avatar Ξωφύλης Χρήστος

    Το να μηδενίζεις σχεδόν όλο το δημόσιο βάζοντάς τους όλους σε ένα σακί, είναι και άδικο και επιπόλαιο ως σκέψη. Ασφαλώς και υπάρχουν κάποιοι πού κάνουν την δουλειά τους και μάλιστα πολύ περισσότερο, επιφορτισμένοι πολλαπλάσια στον ρόλο τους από την αδιαφορία και την τεμπελιά των κοματόσκυλων, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε μπόνους, αρπαχτές και επιδοτήσεις.
    Γνωρίζουμε όλοι τι φταίει και φτάσαμε σε αυτή την κατάντια. Όλοι. Το θέμα είναι κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πράξη εκείνο πού επιβάλουν οι καταστάσεις.
    Με αρχή την κρητική μας σκέψη και όραμα το καλό αυτής της χιλιόπαθης πατρίδας, χωρίς ταμπέλες, φιλοσοφίες, ιδεοληψίες, ολοκληρωτικές και αποτυχημένες συνταγές.
    Χωρίς ατέρμονες θεωρίες. Με δουλειά, μυαλό και πάθος και προπάντων αγάπη και συμπόνια γιά τον συνάνθρωπο πού υποφέρει το ίδιο με εμάς.
    Αυτή η κατάσταση πού ο ένας κατηγορεί τον άλλο, πού ο άλλος φταίει πάντα και όχι εμείς, μού προκαλεί θλίψη.
    Τελικά εκείνο πού φταίει, πάντα κατά την δική μου γνώμη και άποψη, είναι ο κακός μας εαυτός, η εγωιστική νοοτροπία μας και πού μέσα από την θεωρία πνίγουμε κάθε διάθεση γιά πράξη, γιά έργο και πρόοδο.

    1. avatar Πάτροκλος

     Συνάντησα στη Θεσσαλονίκη ένα παλιό φίλο από το Στρατό.Το

  4. avatar ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

   ΠΕΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕ ΣΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

   1. avatar AXILLEAS

    Καλα και σεις στον ιδιωτικο τομεα τις αποδειξεις με το τσουβαλι τις κοβατε, για να μην μιλησουμε για την υπεραξια των προιοντων που πουλατε και το κλεψιμο του ΦΠΑ απο το κρατος αντε προβατο ξυπνα

Παρακαλούμε περιμένετε ...