Ξεκίνησε με ακτινογραφίες και έκανε 20 νοσοκομεία δικά του μέσα σε 10 χρόνια

Ξεκίνησε με ακτινογραφίες και έκανε 20 νοσοκομεία δικά του μέσα σε 10 χρόνια

Είναι μόλις 41 ετών και εκτός από τα νοσοκομεία έχει 100 ιατρικά κέντρα αλλά και ένα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο

Τι θα μπορούσε να εμπνεύσει έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να δώσει, στα 41α γενέθλιά του, το ήμισυ της περιουσίας του ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς;

Ο ιδρυτής και διευθυντής της VPS Healthcare, ο Dr. Shamsheer Vayalil από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λέει ότι είχε πάντα την επιθυμία να «κάνει περισσότερα».

Γράφει η Εύη Σιμοπούλου

«Ήθελα να κάνω κάτι και πάντα πίστευα ότι κάνοντας κάτι καλό είναι καλή δουλειά. Και όταν βρίσκομαι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μπορείτε να με συναντήσετε με ηγέτες που πιστεύουν στην φιλανθρωπία έτσι ώστε πάντα να αισθάνεσαι ότι πρέπει να κάνεις κάτι περισσότερο», είπε.

Αυτό το «κάτι περισσότερο» ήταν αρκετό για να συμπεριληφθεί στη λίστα των δεκατριών από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου που έχουν δεσμεύσει το ήμισυ του πλούτου τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Dr. Viyalil εντάχθηκε στο The Giving Pledge, μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή της Microsoft Bill Gates, τη σύζυγό του Melinda και τον επιχειρηματικό μεγιστάνα Warren Buffett το 2010 για να υποστηρίξει κοινωφελείς σκοπούς σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό ήταν (σ.σ. 2018) το έτος Zayed (σ.σ. αφιερωμένο στον δημιουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον Zayed bin Sultan Al Nahyan) και στα 41α γενέθλιά μου, είπα στον εαυτό μου, επέτρεψέ μου να δώσω την υπόσχεση. Ήταν κάτι που συνέβη αυθόρμητα.

»Είχα συναντήσει τον Bill δύο φορές και ήμουν σίγουρος ότι μπορώ να μάθω πολλά και να συμμετέχω σε μια οργανωμένη φιλανθρωπική ομάδα.

»Επίσης απολάμβανα πάντα την καινοτομία και ένιωσα ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά για να επηρεάσει τη ζωή των ανθρώπων και έτσι συνέβη», είπε απλά.

Το ξεκίνημα

Ο Dr. Vayalil ξεκίνησε την ιατρική του σταδιοδρομία ως ακτινολόγος στο ιατρικό κέντρο Sheikh Khalifa στο Abu Dhabi.

Σε λιγότερο από μια δεκαετία ίδρυσε μια ολοκληρωμένη ομάδα ιατρικής περίθαλψης με 20 νοσοκομεία, περισσότερα από 100 ιατρικά κέντρα, φαρμακευτικές και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ινδία.

Έχει επίσης ιδρύσει τη δική του φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τις λεπτομέρειες του έργου του.

«Είναι ακόμα στα αρχικά του στάδια. Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα με πιο οργανωμένο τρόπο και να διασφαλίσουμε ότι εργαζόμαστε με ομοϊδεάτες. Έχουμε περιοχές εστίασης και θέλουμε να το διατηρήσουμε και να συνεργαστούμε με άλλους.

»Η υγειονομική περίθαλψη είναι στο επίκεντρό μας και η εκπαίδευση είναι κάτι που μας αρέσει να συσχετίζουμε», είπε.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι ο Dr. Shamsheer θα χρησιμοποιήσει τη δυναμική που έχει μέχρι τώρα για τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου ιατρικής περίθαλψης για την εκτέλεση των φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών του.

«Η πρώτη πρόκληση είναι πώς να κάνουμε τα πράγματα με έναν οργανωμένο τρόπο επειδή αισθανόμαστε ότι δεν το κάνουμε τόσο αποτελεσματικά όσο μπορεί να γίνει».

Η εστίαση και η οργάνωση είναι πολύ σημαντικές για τον νεαρό επιχειρηματία που βλέπει ότι πολλές πρωτοβουλίες «διπλασιάζονται».

«Υπάρχει ακόμη και κάποιος ανταγωνισμός, ο οποίος είναι παράλογος», είπε.

«Η οργανωμένη φιλανθρωπία είναι πολύ σημαντική. Οι άνθρωποι αποφασίζουν να δωρίσουν σε κάποιες περιοχές, επηρεάζοντας αυτές εξετάζοντας μετά τα αποτελέσματα. Η δυνατότητα αλλαγής της ζωής είναι κάτι που όλοι πρέπει να αποφασίσουμε.

»Η πλειοψηφία των φιλανθρωπικών οργανώσεων έχει καλή πρόθεση αλλά τα μέσα για την φιλανθρωπία αυτή δεν είναι διαφανή ή προσβάσιμα σε πολλούς και γι 'αυτό είναι σημαντικό να συνεργαστούμε με αξιόπιστες οργανώσεις», δήλωσε ο Dr. Vayalil.

H VPS Healthcare

Σήμερα, η VPS Healthcare είναι ένα καθιερωμένο όνομα στους κλάδους της υγειονομικής περίθαλψης και των φαρμακευτικών και συναφών υπηρεσιών με παρουσία σε ΗΑΕ, Ομάν και Ινδία.

Νέα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή των ΗΑΕ και στην Ινδία. Υπό την καθοδήγησή του, η VPS Healthcare μετατρέπεται γρήγορα σε πρωτοπόρο στην περιοχή και πέρα ​​από αυτήν.

Με πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία και βραβεία που απονεμήθηκαν στον Dr. Shamsheer, είναι πραγματικά αξιέπαινο το γεγονός ότι, όπου θα μπορούσε να ήταν μόνο επαγγελματίας ιατρός, επέλεξε ένα μονοπάτι, που του επέτρεψαν και τον εξουσιοδότησαν να εκμεταλλευτεί στο έπακρο ένα σπάνιο συνδυασμό επαγγελματικού πνεύματος και πάθους για την ευημερία της κοινότητας.