Το κατάστημα που ξεκίνησε με δανεικά σε 12 τ.μ. και έγινε αλυσίδα

Το κατάστημα που ξεκίνησε με δανεικά σε 12 τ.μ. και έγινε αλυσίδα

Από την οδό Στουρνάρη στα 24 καταστήματα και τους 1200 υπαλλήλους

Αποτελεί τη νέα γενιά στη διοίκηση μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις. Ανέλαβε τα ηνία παίρνοντας την σκυτάλη από τον πατέρα του. Ανήκει στη κατηγορία των νεότερων σε ηλικία Ελλήνων επιχειρηματιών που συνεχίζουν να αποφέρουν κέρδη στην επιχείρηση τους. Πρόκειται για τον Κώστα Γέραρδο ή αλλιώς Mr Πλαίσιο όπως τον αποκαλούν.

Η ενασχόληση του με την επιχείρηση ξεκίνησε το 2003, όταν αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Διεθνή Οικονομία, ανέλαβε ως υπεύθυνος για τη δημιουργία του site της εταιρείας. Τα καθήκοντα του θα αυξηθούν δύο χρόνια αργότερα όταν θα γίνει υπεύθυνος για το training και monitoring σύστημα της επιχείρησης, που βοηθά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Μέσα στην ίδια χρονιά μάλιστα αναλαμβάνει και ένα ακόμη πόστο. Ασχολείται με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων «Πλαίσιο» στη Βουλγαρία κάτι που θα τον βοηθήσει να ωριμάσει επαγγελματικά πολύ γρήγορα και θα του δώσει τα εφόδια που αξιοποιήσει στη μετέπειτα καριέρα του.

Το 2012 θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στην εταιρεία. Από τότε οι προσπάθειες του για την επιβίωση της εταιρείας αλλά και για την αύξηση των κερδών είναι συνεχής.

Έτσι παρά το γεγονός ότι το 2012 είναι μια δύσκολη χρονιά για την οικονομία της χωράς και συνεπώς και για τις ελληνικές επιχειρήσεις, το Πλαίσιο ήταν μια από τις λίγες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, που κατάφερε να αυξήσει τα κέρδη της.

Το πρώτο κατάστημα στη Στουρνάρη με δανεικά χρήματα

Η ιστορία της επιχείρησης ξεκινά το 1969 όταν ένας φοιτητής ανοίγει στην οδό Στουρνάρη ένα κατάστημα με την επωνυμία «Είδη Σχεδίου και Χαρτοπωλείου». Το κατάστημα ήταν μόλις 12 τ.μ. και το κεφάλαιο που είχε στη διάθεσή του ο Γιώργος Γέραρδος, πατέρας του Κωνσταντίνου, στην διάθεση του ήταν 80.000 δραχμές τα οποία και είχε δανειστεί. Η επωνυμία της επιχείρησης όμως δεν θα αργήσει να αλλάξει. Στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού όμως η επιχείρηση έμεινε ως Πλαίσιο με αποτέλεσμα η ατομική επιχείρηση να μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία το 1979 με την επωνυμία «Πλαίσιο Computers A.E.».

Η νέα επωνυμία της επιχείρησης ουσιαστικά έδινε και το προφίλ με το οποίο θα συνέχιζε από εκεί και πέρα. Η είσοδος της στον τομέα της πληροφορικής ήταν δεδομένη. Η συνεχόμενη αύξηση του τζίρου οδήγησε και στην επέκταση της στα κυριότερα προάστια της Αθήνας καθώς και σε μεγάλες πόλεις της χώρας όπως η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Πάτρα και η Λάρισα.

Το 1988 η επωνυμία της εταιρείας μετεξελίσσεται σε «Πλαίσιο Computers Ανώνυμη Εταιρεία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ειδών Βιβλιοχαρτοπωλείου». Έτσι την ίδια χρονιά η επιχείρηση εντάσσει στις δραστηριότητες της και την εμπορία αναλωσίμων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το 1992 ξεκινά το σύστημα αλυσίδας λιανικής.

Η εταιρεία το 1996 εισήγαγε ένα πρωτοποριακό σύστημα απευθείας πωλήσεων - αποστολών (direct mail) σε πελάτες και το 1997 δημιουργείται εξειδικευμένο κατάστημα με είδη Ζωγραφικής, Σχεδίου, Γραφικών Τεχνών και Μακέτας. Το Μάρτιο του 1999, μετά από Δημόσια Εγγραφή, οι μετοχές της εταιρείας εισήχθησαν για διαπραγμάτευση στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Η εισαγωγή σημείωσε ρεκόρ εγγραφών κι η έκδοση υπέρ-καλύφτηκε κατά 393 φορές. Το 2000 αλλάζει και η επωνυμία της εταιρείας, έτσι από «Πλαίσιο Computers A.E.E» γίνεται «Πλαίσιο Computers A.E.B.E».

Από το 2008-2016 η Πλαίσιο άνοιξε πέντε καταστήματα, προσθέτοντας 7.000 τετραγωνικά μέτρα στα σημεία πώλησής της. Το 2016 ο Όμιλος Πλαίσιο πέτυχε αύξηση των πωλήσεων κατά 4,0% και κερδοφορία προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 10,1 εκ. ευρώ.

Οι υποδομές της επιχείρησης

Ο Κώστας Γέραρδος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα από την πρώτη στιγμή στην ανάπτυξη της εταιρείας. Έτσι το 2009 η επιχείρηση εγκαινίασε το Κέντρο Διοίκησης – Συναρμολόγησης - Logistics στη Μαγούλα Αττικής σε έναν ιδιόκτητο χώρο 22.500 τ.μ. στον οποίο και επενδύθηκαν 30.000.000 ευρώ.

Στη Μαγούλα βρίσκεται το Logistics center της εταιρείας -πλήρως αυτοματοποιημένο- και 25.000 είδη Γραφείου και Τεχνολογίας. Επίσης, λειτουργεί υπερσύγχρονη γραμμή συναρμολόγησης με παραγωγική δυναμικότητα 350.000 Η/Υ ετησίως, καθώς και το κεντρικό service. Ακόμη λειτουργεί και κατάστημα 1.200 τ.μ., ενώ εκεί στεγάζεται και η Διοίκηση.

Στη γραμμή παραγωγής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Μαγούλα γίνεται και η σύνθεση των Turbo-X υπολογιστών που αποτελεί και το προϊόν με το οποίο έχει ταυτιστεί η επιχείρηση.

Το Πλαίσιο απασχολεί περισσότερα από 1.200 άτομα σε 24 καταστήματα σε όλη την χώρα.

«Σαφώς θέλω μια εταιρεία ακόμα μεγαλύτερη», έχει δηλώσει ο Κώστας Γέραρδος ο οποίος σχεδιάζει το επιχειρηματικό μέλλον ελπίζοντας ότι θα βελτιωθούν και συνθήκες στην ελληνική οικονομία.

48
σχόλια
 1. avatar Steve

  Τρεχάτε κόσμε να αγοράσετε μελάνια @work...
  Πουλάνε πρόλογο ότι αν σου χαλάσει τον εκτυπωτή στον αντικαθιστούν!!!!

  Καμία αντιπροσωπεία δεν εκδίδει χαρτί που να λέει ότι ευθύνεται το μελάνι
  για την βλάβη της κεφαλής, άρα βάζεις @work και κάνεις κηδεία στον εκτυπωτή σου...

  Τα πουλάνε σαν πιο οικονομικά ενώ έχουν ακριβώς την ίδια ποσότητα μελανιού
  και η πλακέτα καθορίζει πόσο μελάνι θα πέσει στο χαρτί...

  για να μη μιλήσω για turbo-x TV = vestel ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  KAI laptop [...] ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΑ

 2. avatar Babis

  Ολοι αυτοι που δεν τους αρεσει ας πανε στο δημοσιο μονο εκει δεν τηα εχουν να κανουν καποια σχολια!

  1. avatar Tolis

   Μην επικρωτεις τις γαλλερες αύριο μπορεί το δικό σου παιδί να βρεθεί σε αυτή τι θέση. Εκτός. Και αν είσαι τσιράκι βάλτο από εκεί. Πρέπει όλοι οι καταναλωτες να τιμωρουμε τέτοιες τακτικές

   1. avatar Ερωτιάρης

    Η εργασία στην Ελλάδα είναι γαλέρα εδώ και κάτι Αιώνες.....
    Σταδιακά βελτιώθηκε αισθητά την περίοδο 2002-2008 και μετά έκανε βουτιά στο κενό.
    Μη περιμένετε θαύματα, η νοοτροπία που έχει ο νεο-έλληνας αναπαράγεται σε κάθε γεννιά, σαν κληροδότημα ένα πράγμμα.....
    Εγώ περιμένω να δω τι θα κάνει ο έλληνας στις εκλογές αυτές που έρχονται, οι συγκεκριμένες είναι οι ποιό κρίσιμες στη νεότερη Ιστορία μας και 100% καταδεικτικές γιά το πόσο έχει μπαγλαμοποιηθεί ο λαός μας.

 3. avatar πρωην υπάλληλος πλαισιου

  Σε προσλαμβάνει μια ανίκανη με το ονοματάκι Παρασκευή. Με μισθό μαθητείας εφόσον είσαι κάτω από. 25 ετών. Μετά από κάνα εξάμηνο σε βαφτηζουν full time τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι σου δίνουν ένα κατοστάρικό στο μισθό και από εκεί και πέρα γίνεσαι σκλάβος. Δηλαδή 12 ωρο κάθε μέρα και 11ωρο το Σάββατο 71 ώρες την βδομάδα και φυσικά είσαι δηλωμενος για οκταωρο. Χωρίς να υπολογίσω τα ρουφιανιλικια και τους εκφοβισμους

  1. avatar Gerry

   Το σωματείο τι κάνει; το στηρίξετε μαζικά; μόνο ενωμένοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να έχουμε πίσω τις ζωές μας. Σκέφτηκε κανείς από όλους εσάς οτι το ωράριο εργασίας είναι χαμένη ζωή; Ζωή που γίνεται χρήμα και το μοιράζουν εργαζομενος και εργοδοσία; πόσος χρονος ζωής σας μένει; ποσο αξίζει η δική σας ζωή;

 4. avatar Δημήτρης_Κ

  Σαν επιχειρηματίας του βγάζω το καπέλο μπράβο!Σαν προιόντα, για τα turbo-x λέω είναι χειρότερα και απ'το τελευταίο κινέζικο hardware.Πατάς όμως στην αμάθεια του κόσμου και στις εξευτελιστικές τιμές και τα πουλάς σα φρέσκα κουλουράκια.Ας πρόσεχε ο κόσμος.Εγώ πουλάω οτι θέλω σου λέει.Άνοιξε τα μάτια σου πριν αγοράσεις.

 5. avatar Γιατι κανετε ετσι?

  Γιατι σας πειραζει αν καποιοι εχουν παραπονα?ετσι ειναι η αγορα κ αν καποιος τολμα να επιχειρει κ να εκτιθεται δημοσιως θα πρεπει να δεχεται κ την αρνητικη κριτικη.πιθανον αυτη να τον κανει καλυτερο ανθρωπο κ εργοδοτη...

 6. avatar ORUE

  Ολα τα μαγαζιά αυτά γίνανε πουλώντας πειρατικά προγράμματα , οποιος δεν ηταν πελάτης τότε καλό είναι να μην μιλάει.

  1. avatar supercat

   ποτε αγορασες από το πλαισιο πειρατικο πρόγραμμα ? ολη η στουρναρα πουλαγε πειρατικα γιατι πουλουσαν AMIGA - ATARI - AMSTRAD παιχνιδομηχανες αν θυμασε. το πλαισιο πουλουσε τοτε μονο PC.

   1. avatar Costas

    Amiga atari amstrad spectrum sinclair και άλλα, προϋπήρχαν των pc φιλαράκο. Το πλαίσιο έγινε πλαίσιο από τις bussiness που έκανε με το Πολυτεχνείο και όχι από το λιανοπούλι που προσπαθεί να μας πει ο αρθρογράφος. Το έχουν κάψει και μια δυο φορές, λέμε τώρα ...!! Τότε είχε καλές τιμές. Από τα λίγα μαγαζιά που τους επέστρεφες κάτι και το δεχόντουσαν, όλοι οι άλλοι σου λέγαν ότι το κάψες εσύ. Όπως και να 'χει ομως, τους βγάζω το καπέλο. Το κράτησαν το καράβι, η περιοχή γύρω τους βούλιαξε όλη. Δεν ψωνίζω πια από κει αλλά τους παραδέχομαι.

 7. avatar Αντικειμενικοτητα

  Αμα ειναι επαγγελματιας κ τολμα να επιχειρει κ να εκθετει την προσωπικοτητα του κ την επαγγελματικη του τακτικη δημοσια,θα πρεπει να δεχεται κ την αρνητικη κριτικη.εσας τι σας πειραζει αν καποιοι εχουν παραπονα?ο εν λογω εργοδοτης μπορει κ να τα χρειαζεται σε περιπτωση που θελει να βελτιωσει την εργασιακη κατασταση...

 8. avatar CyberGhost VPN Reviews | Read Customer Service Reviews of cyberghostvpn.comYouTube to Weiß

  in - Government Gateway

 9. avatar Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΕΜΠ και πάσης Ελλάδος

  Σιγά ρε Ηλεκτρολόγε Μηχανικέ ΕΜΠ. Μηδενικούρα και εσύ και το ΕΜΠ. Τα άλλα πανεπιστήμια της χώρας τι είναι δηλαδή.... Αντε τράβα να αγοράσεις από το Πλαίσιο τώρα.

  1. avatar Ερωτιάρης

   Δε μου άρεσε το ύφος σου φίλε...
   Γιατί τον απαξιώνεις έτσι τον άνθρωπο; Δε μίλησε άσχημα.
   Τώρα εσύ που είσαι super ηλεκτρονικός, αν θες δώσε μας τα φώτα σου σε κάτι που θα σε ρωτήσω:
   Έχω ένα κύκλωμα υπερήχων με 555, όταν ανεβάζω συχνότητα το τρανζίστορ οδηγείται σταδιακά σε αποκοπή και μετά τα 12 KHz πάυει να άγει....
   Κάτι μου είπαν γιά έναν πυκνωτή αλλά δεν κατάλαβα καλά, μήπως μπορείς να με διαφωτίσεις μεγάλε και τρανέ ηλεκτρονικάραρε;
   Υ.Γ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕΙΣ ΑΚΡΗ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΙΣ..... :-)))

  2. avatar Μανόλης

   Εδώ στα Χανιά πήγα στο πλαίσιο για ένα πρόβλημα τάμπλετ .
   Μ εξυπηρέτησαν 100%. Σίγουρα θα ξαναπάω.🌐

 10. avatar Αρκετά με την αγιογραφία…..

  Αναφορικά με τα προιόντα Turbo-X laptop κτλ, είναι χαμηλότατης ποιότητας κινέζικα laptop της Clevo. Ναι σωστά το προφέρτετε! Και της Vestel της τουρκικής. Αν δεν τις έχετε ξανακούσει τότε εχετε ήδη κάνει πετυχημένες αγορές από αλλού....
  Σας εργοδότης έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί όχι τώρα, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια ακόμα και προ κρίσης στα καταστήματα. 4ωρη εργασία, μηχανάκια καταγραφής αποδοτικότητας κτλ. Απλά βρείτε ένα από τα εκατοντάδες άρθρα που έχουν γραφτεί και διαβάστε πριν εκφέρετε άποψη. Κι αν βρείτε υπάλληλο πάνω από 35 χρονών μέσα σε κάποιο μαγαζί τότε προφανώς θα είναι ο διευθυντής. Σκλαβοπάζαρο. Ετσι γίνονται τα μαγαζιά.....

 11. avatar vas-vas

  Έχει άριστη σχέση ποιότητας-τιμής. Για τους εργαζόμενους έχει διαρκώς εκπαίδευση. Είναι σοβαρή επιχείρηση δεν είναι καφενείο. Όλοι οι δυσαρεστημένοι έφυγαν και κακολογανε γιατί θέλαμε να είναι προϊστάμενοι σε μία νύχτα.....

  1. avatar Steve

   Απο τον τρόπο που γράφεις κάνει μπαμ ότι δεν έχεις δουλέψει στο πλαίσιο και δεν έχεις ιδέα ή είσαι "στημένος"...

   Προιστάμενος= ενα ρεπό τον μήνα με το ζόρι
   Άδεια όοοοποτε γουστάρουν αυτοί
   Μισθός.. καμιά διαφορά απλά πληρώνεσαι τις έξτρα ώρες σαν 12ωρος...
   και φυσικα εκφοβισμος και ρουφιανιλίκι στο φουλ για να απολύεις κατώτερους σου
   για να φαίνεσαι αυστηρός

   Η μισή ελλάδα έχει δουλέψει για το πλαίσιο και όλοι ξερουν τι γίνεται εκει μέσα..
   τα γραφουν και οι υπόλοιποι...

 12. avatar ChrisAntiv

  Ειναι θαυμαστή η εξέλιξη της επιχείρησης αυτής .
  Αξιοθαύμαστος ειναι και ο άνθρωπος που την ανάπτυξε
  Μεσα σε ενα σαθρό περιβάλλον έβαλε την προσπάθεια του και εξελιχθεί .Μπραβο
  Αντιθέτως κάποιοι παραμένουν σε μίζερες εμμονές μιλώντας για εργασιακό περιβάλλον εκμετάλλευσης παραγνωρίζοντας οτι ειμαστε σε ελεύθερη αγορά αν κάποιος εργαζόμενος δεν του αρεσει το περιβάλλον και ο μισθός παει άλλου . Δεν τον δεσμεύει κανένας

  1. avatar Gerry

   Σωστά και αν δες σας αρέσει η φορολόγηση ή η παιδεία αυτής της χώρας, ελευθερη διακίνηση (δεν εννοώ trafficking) προσώπων υπάρχει. Να πάτε αλλού.... Τι λες μωρέ, έτσι γυρίσαμε στο 1800!!

 13. avatar ΓΙΏΡΓΟΣ

  ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝ..

 14. avatar Νίκος Χαλάνδρι.

  Γιατί τόση κακία,

  1. avatar Αθήνα

   Γιατί? Πες σε όλους τους απο-κάτω να πάνε να ρισκάρουνε το κεφάλι τους και οτι έχουν και δεν έχουν για να ανοίξουν μια εταιρία/επιχείρηση όπως θες πες το με τόσους υπαλλήλους και με μέλλον, όπου δανείζονται κάτι εκατομμύρια, πληρώνουν κόστος εργασίας, φόρους κλπ κλπ και θα βρεις την απάντησή στο γιατί...ελεύθερη αγορά είναι κυρίες και κύριοι, αν δε σας αρέσει η εργασία στην εταρία αυτή μπορείτε να πάτε αλλού, αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τα προιόντα επίσης μπορείτε να πάτε αλλού, αυτά, με τον κάθε πικραμένο εδω μέσα.

 15. avatar Κωστας Καλαϊτζόγλου

  Μέσα στο Πολυτενωείο (αν θυμάμαι καλά έως 1969) υπήρχε ένα υπόγειο κατάστημα με ιδιάτερη είσοδο (Κτίρια Γκίνη) που πουλούσε χαρτικά. Άκουσα λίγο αργότερα ότι μετακινήθηκε στη Στουρνάρα και αυτό είναι το σημερινό Πλαίσιο. Αυτό βέβαια ήταν φήμη, χρειάζεται επιβεβαίωση από κάποιον που ξέρει.
  Έχω μείνει ευχαριστημένος από τις αγορές μου στο Πλαίσιο και από την εξυπηρέτηση των πωλητών και της συντήρησης. Π.χ. κάηκε μια οθόνη 19" και αμέσως επισκευάστηκε (περίπου 2001), ένας δίσκος που κτύπησε (μέσα στο διάστημα εγγύησης) αντικαταστάθηκε αμέσως με έναν κάπως μεγαλύτερο (δεν υπήρχε το συγκεκριμένο παλιό μεγεθος, εποχή πριν 2008). Μητρικές δεν έτυχε να αγοράσω. Την τελευταία φορά αισθάνθηκα κάποιο άγχος του πωλητή να μου πουλήσει πρόσθετα προϊόντα, αλλά το θεώρησα φυσιολογικό λόγω της οικονομικής κρίσης.

  1. avatar Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

   Το μαγαζάκι στο ημιυπόγειο του κτιρίου Γκίνη ονομαζόταν Διάγραμμα (τουλάχιστον έτσι τιτλοφορούνταν όλες οι σημειώσεις που πούλαγε) και εξακολουθούσε να υφίσταται την περίοδο 1989 - 1994 που φοιτούσα. Προφανώς και δεν θα είχε κάποια σχέση με το Πλαίσιο που ήδη λειτουργούσε από χρόνια επί της Στουρνάρη.

 16. avatar ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  ΣΥΜΦΩΝΩ

 17. avatar Ευθύμης

  Από ένα απλό μαγαζάκι εξελίχθηκε σε μια μεγάλη εταιρία. Ο άνθρωπος πρώτον είχε όρεξη για δουλειά. Δεν είπε κάποια στιγμή εντάξει τώρα τα κονομησα δε βαριέσαι. Δεύτερον άνοιξε κάτι πρωτοποριακό που ζητούσε η αναπτυσομενη αγορά κι όχι ότι άνοιγαν και οι άλλοι. Και σήμερα αυτός που θα βρει να ανοίξει κάτι που θα έχει μέλλον θα αναπτυχθεί και θα προκοψει Ενώ οι άλλοι που βλέπεις να ανοίγουν καφέ σουβλάκι πίτσα έτσι μαζικά κάποια στιγμή θα αρχίσουν να κλείνουν

 18. avatar Πρώην εργαζόμενος

  Με δύο λέξεις : κάτεργο σκλαβιάς

 19. avatar Τσουραπω

  Φιλες φιλοι που εχετε αγορασει ελαττωματικα ηλεκτρονικα ειδη απο το εν λογω καταστημα αλλα κ απο αλλα καταστηματα,πρεπει να γνωριζετε οτι τα διαφορα ειδη που διανεμονται ανα τον κοσμο ανηκουν σε κατηγοριες α ποιοτητος,β κ παει λεγοντας.εχω μαθει απο ατομο που κανει εισαγωγες οτι στην ελλαδα ερχονται κ μαλιστα μαζικα,ειδη τριτης διαλογης...του πεταματου που λεμε.μη σας κανει λοιπον εντυπωση.

  1. avatar εε ναι

   Ακριβως. Το ιδιο και στα αυτοκινητα (οτι μαρκα και να ειναι)

 20. avatar Geopan

  Ποτέ δεν με δελέασε σε καμία απολύτως αγορά. Ούτε σε τιμές ούτε σε ποιότητα. Όσοι ασχολούνται σοβαρά με PC κτλ ξέρουν πολύκαλά τι θέλω να πω...

Παρακαλούμε περιμένετε ...