Ο 37χρονος που κρατάει τα ηνία της πιο ισχυρής τραπεζικής δυναστείας της Ευρώπης

Ο 37χρονος που κρατάει τα ηνία της πιο ισχυρής τραπεζικής δυναστείας της Ευρώπης

Ποιος είναι ο Αλεξάντερ που ελέγχει την πανίσχυρη επενδυτική τράπεζα Rothschild & Co

Οι Ρότσιλντ, είναι η πιο ισχυρή και συνάμα διάσημη τραπεζική δυναστεία της Ευρώπης. Ο 37χρονος Αλεξάντερ Ρότσιλντ ανέλαβε τη θέση του πατέρα του, Ντέιβιντ Ρότσιλντ, ως εκτελεστικός πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας Rothschild & Co. στις 17 Μαΐου. Ωστόσο, ο Ντέιβιντ Ρότσιλντ θα συνεχίσει να συμμετέχει στο εποπτικό συμβούλιο της Rothschild & Co..

Ο Ντέιβιντ Ρότσιλντ δήλωσε: «Αυτή η αλλαγή στην ηγεσία της Rothschild & Co έχει προετοιμαστεί προσεκτικά με την πάροδο του χρόνου. Ο Αλεξάντερ, με 15 χρόνια εμπειρίας, έχει επιδείξει βαθιά γνώση όλων των επιχειρήσεων μας και την ικανότητά του να οικοδομεί σχέσεις».

Από την άλλη ο Αλεξάντερ Ρότσιλντ ανέφερε: «Προσβλέπω με μεγάλο ενθουσιασμό να συνεργαστώ με αυτή την ομάδα για να συνεχίσω την ανάπτυξη της εταιρείας στην κατεύθυνση που ο ίδιος ο πατέρας μου έχει ορίσει».

Σε μια συνέντευξη που δημοσίευσε η ιστοσελίδα των Financial Times, ο Αλεξάντερ είχε δηλώσει ότι είναι αποφασισμένος να επεκτείνει την παρουσία της Ρότσιλντ στην αμερικανική αγορά, όπου σημειώνει ο FT, «έχει ιστορικά αγωνιστεί» και όπου η Rothschild κατέλαβε την 27η θέση σε σχέση με τις συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών πέρυσι, σε σύγκριση με την πέμπτη θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη τα τελευταία δύο χρόνια.

Μάλιστα οι FT αναφέρουν ότι, η Rothschild έχει ανοίξει γραφεία στο Σικάγο και το Παλό Άλτο της Καλιφόρνιας τα τελευταία δύο χρόνια, παράλληλα με τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ουάσιγκτον.

Ο Αλεξάντερ, ο οποίος σήμερα είναι εκτελεστικός αναπληρωτής πρόεδρος της Ρότσιλντ, εισήλθε για πρώτη φορά στην τράπεζα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης το 2008, μετακομίζοντας από την εταιρία ιδιωτικών μετοχών Argan Capital, όπου ήταν διευθυντής για περίπου τρία χρόνια. Πριν από αυτό, εργάστηκε εν συντομία για την τωρινή τράπεζα Bear Sterns.

Εθνικοποιήθηκε το 1981

Το 1981, η Banque Rothschild, η οποία ιδρύθηκε αρχικά από τον James de Rothschild το 1812 με το όνομα De Rothschild Frères, εθνικοποιήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση. Μια ομάδα συνεργατών υπό την καθοδήγηση του David de Rothschild και του ξαδέλφου του, Eric de Rothschild, εξασφάλισε τελικά το δικαίωμα να λειτουργήσει μια νέα τραπεζική επιχείρηση με το οικογενειακό όνομα το 1986.

Το 2012, ο David de Rothschild διορίστηκε πρόεδρος της Rothschild & Co Gestion. Είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Rothschild Concordia, της οικογενειακής εταιρείας χαρτοφυλακίου που ανήκει στα γαλλικά και αγγλικά υποκαταστήματα της οικογένειας και κύριος μέτοχος της Rothschild & Co.

Η Rothschild & C0. είναι μια από τις παλαιότερες τράπεζες στον κόσμο. Ιδρύθηκε πριν από 200 χρόνια από τον Mayer Amschel Rothschild και πέντε από τους γιους του ίδρυσαν τραπεζικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Η Rothschild & Co. είναι χρηματοοικονομική εταιρεία χαρτοφυλακίου για όλα τα τραπεζικά συμφέροντα της οικογένειας, καλύπτοντας την επενδυτική τραπεζική, την εταιρική τραπεζική, τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και την ιδιωτική τραπεζική. Έχει έσοδα ύψους 852 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει περίπου 2.800 υπαλλήλους σε 40 χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.