Η «καυτή» συνταγή της πεθεράς που τους έσωσε από την χρεοκοπία

Η «καυτή» συνταγή της πεθεράς που τους έσωσε από την χρεοκοπία

Ήταν το φτωχοκόριτσο που γνώρισε και παντρεύτηκε το μεγιστάνα! Δεν πίστευε, όμως, ότι θα ήταν εκείνη που θα έσωζε την κατάσταση

Η Chai Meijuan ήταν σύζυγος ενός μεγιστάνα ακινήτων στην πόλη Jiangshan της Κίνας. Η οικογένεια απολάμβανε την αφθονία πλούτου που διέθετε: Επαύλεις, αυτοκίνητα και πολλά πολλά μετρητά. Όλα αυτά μέχρι πριν 5 χρόνια, όταν οι επιχειρήσεις τους κατέρρευσαν και η οικογένεια πτώχευσε. Τότε η Chai σήκωσε όλο το βάρος της επανεκκίνησης, φτιάχνοντας σπιτικές σάλτσες και πουλώντας τες στο WeChat.

«Με το εισόδημα αυτό μπορώ να στηρίξω την οικογένεια μου. Νιώθω πολύ χρήσιμη, πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω οικονομικά στηρίζοντας το σπίτι μου», είχε δηλώσει η γυναίκα.

Το φτωχοκόριτσο που γνώρισε τον... μεγιστάνα

Το 1999, η Chai Juan, η οποία προέρχεται από μια αγροτική οικογένεια, αποφοίτησε από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως οδηγός λεωφορείου. Σε ηλικία 17 ετών, λόγω της λεπτής της μορφής και της όμορφης εμφάνισης της, αποκαλούνταν από τους κατοίκους του Jiangshan «το λουλούδι του αυτοκινήτου».

Η ομορφιά της δεν πέρασε απαρατήρητη από έναν επιχειρηματίας της περιοχής, που σύντομα έγινε ο πιο επίμονος θαυμαστής της στέλνοντάς της συνεχώς τεράστια μπουκέτα από τριαντάφυλλα στο... λεωφορείο. Άλλες φορές τα πήγαινε ο ίδιος και της τα πρόσφερε απαγγέλοντας ποιήματα. Η Chai Meijuan αισθανόταν αρχικά λίγο αμήχανα και δεν του άφηνε περιθώρια, πετώντας επιδεικτικά τα τριαντάφυλλα στα σκουπίδια.

Το φθινόπωρο του 2004, ο ξάδελφος της είπε στην Chai Meijuan ότι η σύζυγος ενός κτηματομεσίτη την ήθελε για νύφη της. Ο γιος της πλούσιας γυναίκας, της A Liang (ψευδώνυμο), μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή στο Shandong, είχε επιστρέψει για να κληρονομήσει την επιχείρηση ακινήτων του πατέρα του.

Η Chai Meijuan τον παντρεύτηκε τον Ιανουάριο του 2006 και 6 μήνες αργότερα γεννήθηκε ο γιος τους. Εκείνη την περίοδο, η οικογενειακή επιχείρηση ήταν στα καλύτερά της. Το 2010, η Chai Meijuan έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τουςς, αυτή τη φορά μια κόρη. Αισθάνονταν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο αφού στη ζωή της είχε ό,τι ήθελε.

Τότε δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα το σκοτεινό σύννεφο που θα έφερνε τα πάνω κάτω στο σπίτι της.

Το 2010, λόγω κακής διαχείρισης, η βιομηχανική κεφαλαιουχική οικογενειακή εταιρία του Liang τέθηκε σε καθεστώς αφερεγγυότητας.

Στις 18 Ιουνίου του 2012, τα μέλη της οικογένειας μετά από άκαρπες προσπάθειες να αντλήσουν κεφάλαια κήρυξαν πτώχευση. Επακόλουθο ήταν να δημοπρατηθεί η περιουσία τους, χάνοντας τις βίλες και τα πολυτελή αυτοκίνητα.

Η πλούσια σύζυγος πουλά τη μυστική σάλτσα της πεθεράς

Λόγω της οικογενειακής οικονομικής δυσχέρειας, η Chai Meijuan ήθελε να βγει στην εργασία.

Σκέφτηκε να ξεκινήσει μια μικρή επιχείρηση επειδή το κόστος ήταν μηδαμινό.

Η πεθερά της κατάφερε να κρατήσει ένα ξενοδοχείο στην πόλη Quzhou που είχε αποκτήσει η οικογενειακή εταιρία πριν αυτή πτωχεύσει, και το έκανε το «σπίτι» της προγονικής μυστικής σάλτσας. Η Chai Meijuan προσπάθησε να πουλήσει σάλτσα τσίλι στο WeChat. Μαζί με την πεθερά της κατάφεραν να ξεπουλήσουν

Την 1 Σεπτεμβρίου 2015, η Chai Meijuan έκανε την πρώτη διαφήμιση της σάλτσας τσίλι. Όλη η διαδικασία, από την προμήθεια των συστατικών μέχρι το τελικό προϊόν, γίνεται από την ίδια και την πεθερά της.

Είναι η πρώτη πόλη στην Κίνα που πωλεί σάλτσα τσίλι στο WeChat, με τις παραγγελίες κάθε μέρα να αυξάνονται και οι δυο γυναίκες να έχουν αναλάβει και την ταχυδρομική αποστολή της σάλτσας στα σπίτια των πελατών.

Πολλοί φίλοι πελάτες τους εξεπλάγησαν με την νοστιμιά της σάλτσας και άρχισαν να τη διαφημίζουν όπου μπορούσαν. Αποτέλεσμα η επιχείρηση της Chai Meijuan να ανεβαίνει κάθε ημέρα. Τότε ο σύζυγος της, που ήταν το αφεντικό της real estate επιχείρησης, άρχισε να βοηθά στο delivery των σαλτσών.

Στη συνέχεια, η Chai Meijuan σταδιακά επεκτάθηκε πουλώντας σε Hainan, Εσωτερική Μογγολία, Xinjiang, Heilongjiang και άλλα μέρη.

Σήμερα, η επιχείριση βγάζει 670 ευρώ κάθε μέρα!