Κινδυνεύει με τσουχτερό πρόστιμο από την UEFA η Παρί για τις φωτοβολίδες

Κινδυνεύει με τσουχτερό πρόστιμο από την UEFA η Παρί για τις φωτοβολίδες

500 ευρώ για κάθε φωτοβολίδα είναι η προβλεπόμενη ποινή

Με βαρύ πρόστιμο αναμένεται να τιμωρηθεί η Παρί Σεν Ζερμέν για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη φάση των 16 του Champions League, στο οποίο η γαλλική ομάδα ηττήθηκε με 1-2 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Σε ανακοίνωσή της, η UEFA γνωστοποίησε ότι ερευνά τέσσερα πιθανά παραπτώματα που παραβιάζουν τον πειθαρχικό της κανονισμό: άναμμα φωτοβολίδων, χρήση λέιζερ, παρεμπόδιση των ανοιχτών διαδρόμων στις εξέδρες και «ανεπαρκής οργάνωση». Η υπόθεση θα εκδικαστεί στην αρμόδια επιτροπή της UEFA στις 22 Μαρτίου.

Ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης Φέλιξ Μπριχ αναγκάστηκε να διακόψει δύο φορές το παιχνίδι λόγω του υπερβολικού καπνού από τις φωτοβολίδες που άναψαν οπαδοί της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ το προηγούμενο βράδυ οπαδοί της γαλλικής ομάδας είχαν ανάψει φωτοβολίδες και κοντά στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε η αποστολή της Ρεάλ στο Παρίσι, με τους Μαδριλένους να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους στην UEFA.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, η ποινή για έναν σύλλογο του οποίου οι οπαδοί ανάβουν φωτοβολίδες είναι 500 ευρώ για κάθε φωτοβολίδα, ή 750 ευρώ για κάθε φωτοβολίδα, αν ο σύλλογος είναι υπότροπος.