Παιχνίδια της La Liga εκτός Ισπανίας ονειρεύεται ο πρόεδρος της λίγκας

Παιχνίδια της La Liga εκτός Ισπανίας ονειρεύεται ο πρόεδρος της λίγκας

Να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου διεθνώς θέλει ο Χαβιέρ Τέμπας

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη διεξαγωγή παιχνιδιών της La Liga σε άλλες χώρες εκτός της Ισπανίας εμφανίζεται ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, ελπίζοντας πως με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου διεθνώς.

«Είναι ένα δύσκολο και πολύπλοκο ζήτημα, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσαρμοστούν, αλλά θέλω να γίνουμε το πρώτο πρωτάθλημα που θα παίξει επίσημο παιχνίδι εκτός της συνήθους επικράτειας», ανέφερε ο Τέμπας μιλώντας στο Web Sport Congress. «Δε μιλάμε για να παίζονται και τα 380 παιχνίδια της χρονιάς στο εξωτερικό, θα είναι ένα κάθε χρονιά ή δύο το πολύ. Προσπαθούμε τώρα να πείσουμε τους συλλόγους να συμφωνήσουν με αυτήν την απόφαση», πρόσθεσε.

Πάντως, το ενδεχόμενο να δούμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι εκτός Ισπανίας μία εκ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης (πόσω μάλλον και τις δύο μαζί σε ένα clasico) μοιάζει μάλλον απίθανο. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο επικεφαλής διεθνών επικοινωνιών της λίγκας είχε δηλώσει στο Reuters: «Είναι απίθανο να είναι ένα clasico, καθώς μία από τις πρώτες προτεραιότητες είναι να επεκτείνουμε την πληροφόρηση και να παρουσιάσουμε τη La Liga ως κάτι πολύ ευρύτερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Είναι οι δύο μεγαλύτεροι σύλλογοι και brands στη La Liga και θέλουμε να εκμεταλλευθούμε το clasico για να παρουσιάσουμε το ευρύτερο πρωτάθλημα, για να μιλήσουμε στον κόσμο για περισσότερες ιστορίες και περισσότερους συλλόγους».

Σημειώνεται ότι η Premier League σχεδιάζει εντός του 2018 μία «39η αγωνιστική», στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθούν ορισμένα παιχνίδια εκτός Βρετανίας, ένα σχέδιο που οι οπαδοί δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι.