Έρχεται η δόση των 5,7 δισ. ευρώ – Πράσινο φως από το Euro Working

Έρχεται η δόση των 5,7 δισ. ευρώ – Πράσινο φως από το Euro Working

Το ποσό αναμένεται να αποδεσμευθεί μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου

To «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ άναψε σήμερα το Euro Working Group, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Όπως αναφέρει, επιβεβαιώθηκε η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτουμένων, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση του ποσού μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου.

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πληροφορήθηκα ότι σήμερα το EWG διαπίστωσε, πως όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έχουν ολοκληρωθεί. Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτουμένων επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα και στη συνεχή μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος του ESM, μετά την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Τώρα έχουμε μπει στο τελικό στάδιο του ελληνικού προγράμματος του ESM. H τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και οι τεχνικές εργασίες για πιθανά νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα ξεκίνησε την επάνοδο στις αγορές και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε μία μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης, η οποία θα είναι κρίσιμης σημασίας για να προσδιοριστεί το πλαίσιο της μετά-προγράμματος εποχής. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε ισότιμη βάση με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να αφήσει την εποχή της κρίσης πίσω της».

Παρακαλούμε περιμένετε ...