«Κουτσουρεμένη» μεταγραφική περίοδος και στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας

«Κουτσουρεμένη» μεταγραφική περίοδος και στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας

Έως τις 9 Αυγούστου θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές οι ομάδες τις Championship, της League One και της League Two

Το παράδειγμα της Premier League θα ακολουθήσουν και οι μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας (Championship, League One, League Two), καθώς οι σύλλογοι που αγωνίζονται σε αυτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης για κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου πριν την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος.

«Οι σύλλογοι της EFL (σ.σ. η διοργανώτρια αρχή των μικρότερων πρωταθλημάτων) ψήφισαν να ευθυγραμμιστούν με τους ομολόγους τους της Premier League και να κλείσουν τη μεταγραφική περίοδο για μόνιμες συμφωνίες την εναρκτήρια μέρα της ερχόμενης χρονιάς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι διαβουλεύσεις με τους συλλόγους βρισκόταν σε εξέλιξη από πέρυσι και μετά την ψηφοφορία, η μεταγραφική περίοδος θα κλείσει τώρα για μόνιμες μεταγραφές από άλλους συλλόγους στις 9 Αυγούστου του 2018 στις 5 το απόγευμα, σε συμφωνία με την απόφαση που έλαβε η Premier League τον Σεπτέμβριο του 2017», προσθέτει ακόμα η EFL.

Σημειώνεται ότι οι ομάδες των «μικρών» κατηγοριών της Αγγλίας θα μπορούν να αποκτούν παίκτες ως δανεικούς έως τις 31 Αυγούστου, ενώ θα μπορούν επίσης να πουλήσουν παίκτες σε ομάδες άλλων πρωταθλημάτων, όπου η μεταγραφική περίοδος θα παραμένει ανοιχτή.

«Είμαι ικανοποιημένος που το ζήτημα τακτοποιήθηκε από τους συλλόγους πριν την έναρξη της νέας χρονιάς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EFL, Σον Χάρβεϊ, προσθέτοντας: «Αυτή η νέα προσέγγιση θα δώσει στους συλλόγους και στους προπονητές τη σταθερότητα που επιθυμούν νωρίτερα στη χρονιά, παρέχοντας παράλληλα την ευελιξία να κάνουν προσθήκες στις ομάδες τους μέχρι το τέλος του μήνα, αν χρειαστεί».