Το Sky πήρε… κοψοχρονιά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League

Το Sky πήρε… κοψοχρονιά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League

Περισσότερα παιχνίδια με λιγότερα χρήματα θα προβάλει το βρετανικό δίκτυο

Το δίκτυο Sky του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος από τον διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League για την τριετία από τη χρονιά 2019/20 έως το 2021/22, αφού κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα παιχνίδια σε σχέση με την τρέχουσα συμφωνία, πληρώνοντας λιγότερα.

Από τα συνολικά επτά «πακέτα» αγώνων που δημοπρατήθηκαν από την αγγλική λίγκα, το Sky απέσπασε τα τέσσερα, πληρώνοντας συνολικά 4,03 δισεκατομμύρια ευρώ. Η BT απέκτησε το πέμπτο πακέτο, έναντι 994 εκατομμυρίων ευρώ. Τα δύο εναπομείναντα πακέτα παρέμειναν απούλητα σε αυτό το στάδιο, πιθανότατα επειδή κανένας από τους ενδιαφερόμενους δεν προσέφερε το ελάχιστο ποσό που περίμενε η αγγλική λίγκα. Το Sky θα μεταδώσει συνολικά 128 αγώνες, ενώ το BT 32 αγώνες.

«Η διατήρηση του κύριου όγκου των δικαιωμάτων της Premier League ήταν κομβικής σημασίας για τη διατήρηση της κυρίαρχης θέσης του, αλλά να το πετύχει αυτό και να εξασφαλίσει χαμηλότερη τιμή είναι bonus», σχολίασαν αναλυτές της Jefferies, σύμφωνα με το Reuters.

Συνολικά, το ποσό που θα πληρώσουν για τα 160 παιχνίδια που θα προβάλουν τα δύο δίκτυα είναι κατά 763,6 εκατ. ευρώ χαμηλότερο σε σχέση με την τρέχουσα συμφωνία, γεγονός που σίγουρα προκαλεί προβληματισμό στις ομάδες της Premier League, που θα δουν τα έσοδά τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα να περιορίζονται, μετά από τη «χρυσή» συμφωνία που είχαν αποσπάσει προ τριετίας, χάρη στην οποία πολλοί σύλλογοι προχώρησαν σε ηχηρές μεταγραφές.