Οι τραυματισμοί κοστίζουν ακριβά στις ομάδες της Premier League

Οι τραυματισμοί κοστίζουν ακριβά στις ομάδες της Premier League

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ξοδεύουν οι σύλλογοι σε μισθούς παικτών που δεν μπορούν να αγωνιστούν

Οι ομάδες της Premier League έχουν πληρώσει (μέχρι τώρα) πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ κατά τη φετινή σεζόν σε τραυματίες ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας JLT Specialty.

Τα περισσότερα χρήματα σε τραυματίες ποδοσφαιριστές έχει πληρώσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (πάνω από 17,7 εκατομμύρια ευρώ), ενώ το συνολικό κόστος των τραυματισμών αθροιστικά για τις 20 ομάδες της Premier League αναμένεται να ξεπεράσει φέτος τα επίπεδα των 195 εκατ. ευρώ που ήταν κατά την περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της JLT Specialty, Ντάνκαν Φρέιζερ, με δεδομένο το γεγονός ότι πολλοί από τους τραυματισμούς αποδίδονται σε κόπωση λόγω του σκληρού προγράμματος του αγγλικού πρωταθλήματος, «αυτοί οι αριθμοί θα εγείρουν ερωτήματα για το φορτωμένο πρόγραμμα, ειδικά όταν αυξάνονται οι δαπάνες».

Σύμφωνα με την έρευνα, το φορτωμένο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου οδήγησε σε 19 τραυματισμούς κάθε εβδομάδα κατά μέσο όρο, με τους αμυντικούς να είναι πιο επιρρεπείς από τους παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες θέσεις.

Η πιο άτυχη ομάδα της Premier League, με 41 τραυματισμούς, είναι μέχρι τώρα η Γουέστ Χαμ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και είχε τους μισούς τραυματισμούς (20), έχει πληρώσει τα περισσότερα χρήματα σε τραυματίες παίκτες, λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών και των μεγαλύτερων απολαβών των παικτών της. Το μέσο κόστος ανά τραυματισμό για τη Γιουνάιτεντ ανέρχεται κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

«Με το μέσο κόστος των τραυματισμών να αυξάνεται για μία ακόμα χρονιά, και τον αριθμό των τραυματισμών ως τώρα να είναι αυξημένος σε σχέση με την περσινή χρονιά, οι συνολικές απώλειες για τους συλλόγους αναμένεται να ξεπεράσουν το σύνολο του 2016-17», δήλωσε ο Φρέιζερ, σύμφωνα με το Reuters.