Μπορεί η Ρεάλ να κάνει το colpo grosso με τον Νεϊμάρ;

Μπορεί η Ρεάλ να κάνει το colpo grosso με τον Νεϊμάρ;

Οι φήμες πάνε κι έρχονται ότι ο Βραζιλιάνος άσος δεν είναι ευτυχισμένος στο Παρίσι...

Διακαή πόθο του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, αποτελεί εδώ και χρόνια ο Νεϊμάρ, Πόσο πιθανό είναι όμως ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου να φορέσει τη φανέλα της «Βασίλισσας»;

Ο Πέρεθ πρόσφατα αποκάλυψε ότι η Ρεάλ επιχείρησε να αποκτήσει τον Νεϊμάρ πριν αυτός ενταχθεί στο δυναμικό της Μπαρτσελόνα, το 2013, και επανέλαβε την επιθυμία του να τον φέρει κάποια στιγμή στη Μαδρίτη. Αυτό βέβαια δεν θα ήταν εύκολο, με δεδομένο ότι η μεταγραφή του το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν κόστισε 222 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Από την άλλη, παρά τις εντυπωσιακές φετινές του επιδόσεις (28 γκολ σε 27 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις), οι φήμες πάνε κι έρχονται ότι ο Βραζιλιάνος άσος δεν είναι ευτυχισμένος στο Παρίσι. Οι συχνές προστριβές του με τον Ουρουγουανό Έντινσον Καβάνι ρίχνουν νερό στο μύλο των φημών που τον θέλουν να πλησιάζει στη Μαδρίτη.

Μιλώντας στο Reuters, ο δημοσιογράφος Ζοάο Ενρίκε εκτίμησε πως ο Νεϊμάρ πιθανόν να ενδιαφερόταν για μία μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως μία τέτοια μετακίνηση δύσκολα θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

«Ο Νεϊμάρ απογοητεύτηκε όταν πρωτοήρθε στο Παρίσι, σύντομα συνειδητοποίησε ότι αυτός ο σύλλογος δεν είχε καμία σχέση με την Μπαρτσελόνα και η ποιότητα του πρωταθλήματος ήταν χειρότερο από της Ισπανίας, και μετά είχε το πρόβλημα με τον Καβάνι», ανέφερε ο Ζοάο Ενρίκε, προσθέτοντας: «Όμως τώρα, βλέποντας την ποιότητα της Παρί, έχει αναθαρρήσει και δεν υπάρχουν άλλες συγκρούσεις εγωισμού. Δεν θα έλεγε όχι στη Μαδρίτη επειδή έπαιξε στην Μπαρτσελόνα, θαυμάζει το μεγαλείο της και τον ενθουσιάζει το να γίνει ο διάδοχος του Ρονάλντο, αλλά τα βραχυπρόθεσμα σχέδιά του είναι να κερδίσει το Champions League και τη Χρυσή Μπάλα με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο τεχνικός της Ρεάλ που σπάνια σχολιάζει μεταγραφικές φήμες, υπέκυψε στον πειρασμό να αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια στον Νεϊμάρ πρόσφατα, τονίζοντας ότι είναι «ένας παίκτης που όλοι στον πλανήτη λατρεύουν».

Ο συμπατριώτης του Νεϊμάρ, Μαρσέλο, επίσης εξέφρασε την επιθυμία να υποδεχθεί τον Βραζιλιάνο άσο στη Μαδρίτη. «Θα ήθελα να δω τον Νεϊμάρ να έρχεται στη Μαδρίτη και νομίζω ότι θα ταίριαζε τέλεια στην ομάδα. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και οι καλύτεροι παίκτες πρέπει να παίξουν στη Ρεάλ, και νομίζω ότι μια μέρα θα παίξει στη Ρεάλ», προέβλεψε ο Μαρσέλο, μιλώντας στο ισπανικό δίκτυο Esporte Interativo.