«Κληρώνει» για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League – Ο ρόλος της Amazon

«Κληρώνει» για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League – Ο ρόλος της Amazon

Ποιοι θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα προβολής των αγώνων στη Βρετανία

Η μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πιο ακριβοθώρητου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στον κόσμο ξεκίνησε, με τον διαγωνισμό για τα δικαιώματα της Premier League στη Βρετανία να διεξάγεται σήμερα και τις αγγλικές ομάδες να περιμένουν με αγωνία να ακούσουν τα... χαρμόσυνα νέα.

Με την ίδια αγωνία περιμένουν βέβαια και οι οπαδοί, με βασικό ερώτημα το αν κάποιος διαδικτυακός κολοσσός, όπως η Amazon ή η Netflix, θα διεκδικήσει τα δικαιώματα κόντρα σε παραδοσιακούς «παίκτες», όπως είναι το δίκτυο Sky και η BT.

Ο διαγωνισμός αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της Premier League για τρία χρόνια, από τη σεζόν 2019-20 έως τη σεζόν 2021-22, και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα, ή την Τρίτη, εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος.

Η τρέχουσα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγγλικού πρωταθλήματος λήγει το καλοκαίρι του 2019 και είναι με το Sky και την BΤ, που το 2015 ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες και προσέφεραν πάνω από 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ για να τα αποκτήσουν για τρία χρόνια, ένα ποσό αυξημένο κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία.

Τα αυξημένα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα επέτρεψαν σε πολλές ομάδες της Premier League να πραγματοποιήσουν ηχηρές μεταγραφές, δαπανώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όμως αυτή τη φορά οι αναλυτές εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει μία αντίστοιχη θεαματική αύξηση όπως το 2015, καθώς το Sky και η BT δεν έχουν πολλά περιθώρια να ανεβάσουν την προσφορά τους. Την κατάσταση όμως μπορεί να περιπλέξει η Amazon, αν αποφασίσει να διεκδικήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να ενισχύσει τη συνδρομητική της πλατφόρμα Amazon Prime, όπως φημολογείται.