Λέττα: Οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια

Λέττα: Οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για το μέλλον υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

Στο μέλλον της Ευρώπης και την θετική πορεία της χώρας μας αναφέρεται ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι «πρώτα απ΄όλα πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι ο ελληνικός λαός τα χρόνια αυτά κατέβαλε τεράστια προσπάθεια».

Υποστηρίζει ακόμη, ότι τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για το μέλλον, καθώς όπως σημείωσε «μετά από χρόνια το ΑΕΠ ξανάρχισε να αυξάνεται και η ανάπτυξη αυτή αναμένεται να συνεχισθεί και φέτος, ενώ η ανεργία -και εκείνη των νέων- μειώνεται». Αναφέρει ακόμη πως «ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας είναι αναγκαίο να αντικαταστήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όχι μόνον από τυπικής άποψης, αλλά και ουσιαστικής και να μετατραπεί σε ένα πραγματικό ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης των χωρών μελών».

Για την Ευρωζώνη επισημαίνει πως «σήμερα έχουμε την μεγάλη ευκαιρία, να δούμε να παίρνουν συγκεκριμένη μορφή κάποιες από τις βασικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες χρειάζεται η Ευρωζώνη, για να λειτουργήσει καλύτερα και να αυξήσει την αντοχή της σε μελλοντικές κρίσεις».