Εν αναμονή εξελίξεων στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εν αναμονή εξελίξεων στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η οικογένεια Calamos Family Partners ζητούν από τον ολλανδικό όμιλο την άμεση εξόφληση ποσού άνω των 41 εκατ. $

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο επενδυτικό σχήμα Calamos - Exin Partners καθώς η οικογένεια Κάλαμος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε δικαστική αγωγή εναντίον της EXIN Financial Services Holdings BV.

Ειδικότερα η οικογένεια Calamos Family Partners μαζί με τον Τζων Κουδουνη που είχε χειρισθεί την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής με την αγωγή ζητούν από τον ολλανδικό όμιλο την άμεση εξόφληση ποσού άνω των 41 εκατομμυρίων δολαρίων, πλέον των τόκων. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση προβλέπεται στη δανειακή σύμβαση ότι το ποσό θα έπρεπε να είχε πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και πλέον είναι σε αθέτηση.

Η αγωγή υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η EXIN έχει επανειλημμένα αποτύχει να παρέχει τις απαιτούμενες οικονομικές καταστάσεις και άλλες χρηματοοικονομικές, λογιστικές και κανονιστικές πληροφορίες, όπως απαιτείται από τις δανειακές συμβάσεις.

Επιπλέον, μέσω της νομικής ενέργειας θα αναζητηθεί το πώς η EXIN χρησιμοποίησε το δάνειο που παρείχε η Calamos.

Τη δικαστική αγωγή κατά της EXIN κατέθεσαν σε δικαστήριο του Ιλινόι, οι John P. Calamos και John S. Koudounis, ζητώντας την άμεση αποπληρωμή ποσού άνω των 41 εκατ. δολαρίων, σε αρχικό κεφάλαιο συν τόκους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει σταλεί στην EXIN επίσημη επιστολή παύσης και παραίτησης, με την οποία δίνονται οδηγίες στην EXIN να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της και από όλες της άλλες δημόσιες επικοινωνίες της οποιεσδήποτε αναφορές στον κ. Calamos, τον κ. Koudounis ή οποιαδήποτε σχετιζόμενη οντότητα και να παύσει την χρήση οποιουδήποτε ονόματός τους ή αναφοράς σε αυτούς, σε σχέση με οποιεσδήποτε ενέργειες ή δραστηριότητες της EXIN.