«Κανονιά» 63,5 εκατ. ευρώ της Άρσεναλ για τον Πιέρ-Ερίκ Ομπαμεγιάνγκ

«Κανονιά» 63,5 εκατ. ευρώ της Άρσεναλ για τον Πιέρ-Ερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Στην ομάδα του Λονδίνου θα αγωνίζεται στο εξής ο Γκαμπονέζος επιθετικός

Την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της πραγματοποίησε η Άρσεναλ, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκαμπονέζου επιθετικού Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την Ντόρτμουντ, με τα βρετανικά ΜΜΕ να εκτιμούν το κόστος της μεταγραφής στα 63,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Ο 28χρονος επιθετικός, που πέτυχε 98 γκολ σε 144 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ντόρτμουντ στην Bundesliga, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Γκαμπόν, με 23 γκολ σε 56 εμφανίσεις, ενώ το 2015 αναδείχθηκε Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε πως ο Ομπαμεγιάνγκ υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

Μέχρι τώρα, η ακριβότερη μεταγραφή της Άρσεναλ ήταν αυτή του Γάλλου επιθετικού Αλεσάντρ Λακαζέτ το περασμένο καλοκαίρι, που είχε στοιχίσει περί τα 53 εκατομμύρια ευρώ.

«Με εξαίρεση τα όχι και τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων, μπορούμε να θυμόμαστε ότι η ιστορία του Πιέρ-Ερίκ Ομπαμεγιάνγκ με την Ντόρτμουντ ήταν μία ιστορία επιτυχίας για περισσότερα από τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Μίκαελ Τσορκ.

Αντικαταστάτης του Ομπαμεγιάνγκ στην Ντόρτμουντ θα είναι ο Βέλγος επιθετικός Μισί Μπατσουαγί, του οποίου ο δανεισμός από την Τσέλσι ανακοινώθηκε το απόγευμα.

Από την άλλη, ο Ομπαμεγιάνγκ θα βρει στην Άρσεναλ έναν παλιό του γνώριμο, τον Χενρίκ Μχιταριάν, με τον οποίο συνυπήρξαν στην Ντόρτμουντ πριν από κάποια χρόνια, προτού ο Αρμένιος άσος πάρει μεταγραφή πρώτα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και πριν από λίγες μέρες στην Άρσεναλ.