Αδειάζουν οι τσέπες του Κιμ Γιονγκ Ουν – «Στράγγιξε» οικονομικά λόγω πυρηνικών

Αδειάζουν οι τσέπες του Κιμ Γιονγκ Ουν – «Στράγγιξε» οικονομικά λόγω πυρηνικών

Ο σπάταλος ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει αδειάσει το ταμείο του πατέρα του

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει σχεδόν εξαντληθεί οικονομικά, διότι η χώρα έχει επανειλημμένα πραγματοποιήσει πυρηνικές δοκιμές και εκτοξεύσεις πυραύλων, σύμφωνα με το Radio Free Asia (RFA).

Το ραδιοτηλεοπτικό μέσο (προσκείμενο στην αμερικανική κυβέρνηση) και αναμεταδίδει το Japan news, επικαλείται πηγή από την Κίνα που διατηρεί δεσμούς με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Βόρειας Κορέας και αναφέρει ότι η απόφαση της Πιονγιάνγκ να συμμετάσχει στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Pyeongchang τον Φεβρουάριο γίνεται για να στηρίξει την οικονομία της χώρας που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το RFA, ο Κιμ έλαβε το μυστικό ταμείο από τον πατέρα του, τον τελευταίο ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Il, το οποίο φαίνεται πως είναι μείον κυρίως εξαιτίας των απανωτών πυρηνικών δοκιμών και των εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων.

Το ταμείο στραγγίζει επιπλέον και από ένα σωρό σπατάλες όπως την κατασκευή έργων -συμπεριλαμβανομένων της κατασκευής του χιονοδρομικού κέντρου Masikryong, το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2013 στην επαρχία Kangwon-do στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και την κατασκευή πολυκατοικιών υψηλών προδιαγραφών στην Ryomyong, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016.