Έκλεισε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι

Έκλεισε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Αϊμερίκ Λαπόρτ αποχωρεί από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία έλαβε 65 εκατομμύρια ευρώ

Έτοιμη να ολοκληρώσει και επισήμως την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της είναι η Μάντσεστερ Σίτι, που αναμένεται αύριο Τρίτη να ανακοινώσει την απόκτηση του Αϊμερίκ Λαπόρτ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο έναντι 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως επιβεβαίωσε επίσημα η ομάδα του Μπιλμπάο, η ρήτρα του 23χρονου αμυντικού, ύψους 65 εκατ. ευρώ, έχει ήδη καλυφθεί. «Η Αθλέτικ ευχαριστεί τον παίκτη για όσα προσέφερε στον σύλλογό μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά του, ο Λαπόρτ ευχαρίστησε τον σύλλογο για όλα όσα του έχει προσφέρει, προσθέτοντας: «Ήρθα εδώ ως έφηβος και εδώ αναπτύχθηκα και σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής. Δεν θέλω η αποχώρησή μου, εν όψει μίας νέας πρόκλησης στην επαγγελματική μου καριέρα, να είναι ένα αντίο, αλλά ένα 'εις το επανιδείν'. Αφήνω εδώ έναν μοναδικό, διαφορετικό σύλλογο, τον οποίο δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Η μεταγραφή του Λαπόρτ κρίθηκε απαραίτητη για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας της Μάντσεστερ Σίτι, λόγω των συχνών τραυματισμών του Κομπανί και της έλλειψης εμπιστοσύνης του Γκουαρντιόλα προς τον Μανγκαλά, και ο Γάλλος στόπερ, με βασκικές ρίζες, θα συναγωνίζεται για μία θέση στην ενδεκάδα με τους Οταμέντι και Στόουνς.

Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Σίτι είναι αυτή του Κέβιν Ντε Μπρόινε, που είχε στοιχίσει 62,5 εκατομμύρια ευρώ.