Η Alibaba ζητά υπάλληλο άνω των 60 και έλαβε πάνω από 1.000 αιτήσεις σε 24 ώρες

Η Alibaba ζητά υπάλληλο άνω των 60 και έλαβε πάνω από 1.000 αιτήσεις σε 24 ώρες

Ο γηραιότερος υποψήφιος είναι ένας 83χρονος

Όταν η Taobao της Alibaba δημοσίευσε αγγελία για κενή θέση εργασίας αναζητώντας υπαλλήλους μεγαλύτερης από τα συνηθισμένα ηλικίας, η εταιρεία έλαβε 1.000 αιτήσεις μέσα σε 24 ώρες.

Η Taobao, ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στην Κίνα, επιθυμεί να προσλάβει δύο άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω με σκοπό να αξιολογήσουν τα νέα προϊόντα που απευθύνονται σε μεσήλικες και καταναλωτές της τρίτης ηλικίας.

«Έχουμε λάβει πάνω από 1.000 βιογραφικά κατά την πρώτη ημέρα από την δημοσίευση της αγγελίας, με υποψηφίους από πρώην διδάσκοντες, δικαστές, αστυνομικούς και δημόσιους υπαλλήλους να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους», ανέφερε εκπρόσωπος της Alibaba στο Business Insider, προσθέτοντας ότι πολλοί νεότεροι χρήστες του Taobao ενθαρρύνουν τους γονείς τους να υποβάλουν αίτηση. Μάλιστα, ο γηραιότερος υποψήφιος είναι ένας 83χρονος.

Μέρος της δημοτικότητας της θέσης είναι αναμφίβολα και ο υψηλός μισθός. Στο Πεκίνο, το οποίο έχει το υψηλότερο μέσο εισόδημα για οποιαδήποτε κινεζική πόλη, οι κάτοικοι κερδίζουν 18.660 δολάρια το χρόνο. Οι εργαζόμενοι της Taobao μπορούν να κερδίσουν μέχρι και 64.000 το χρόνο.

Η Taobao έχει σήμερα πάνω από 30 εκατομμύρια χρήστες ηλικίας άνω των 50 ετών. Μέχρι το 2020, αναμένεται ότι η Κίνα θα έχει 255 εκατομμύρια άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών - μια τεράστια ευκαιρία αν η Taobao μπορεί να καταλάβει τι θέλουν αυτοί οι αγοραστές online.