Το deal που στέλνει τρεις διεθνείς Σαουδάραβες στην Primera Division

Το deal που στέλνει τρεις διεθνείς Σαουδάραβες στην Primera Division

Βιγιαρεάλ, Λεγανές και Λεβάντε απέκτησαν παίκτες ως δανεικούς μέχρι το καλοκαίρι

Τρεις ομάδες της Primera Division και άλλες τέσσερις της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου, Segunda Division, ανακοίνωσαν σήμερα τους δανεισμούς παικτών από τη Σαουδική Αραβία μέχρι το τέλος της χρονιάς, στο πλαίσιο μίας συμφωνίας μεταξύ της ισπανικής λίγκας και των αρχών της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά εννέα Σαουδάραβες ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν στη Βιγιαρεάλ, τη Λεγανές, τη Λεβάντε, τη Χιχόν, τη Νουμάνθια, τη Ράγιο Βαγιεκάνο και τη Βαγιαδολίδ μέχρι το καλοκαίρι. Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι διεθνείς με την εθνική ομάδα της χώρας τους.

«Η Γενική Αρχή Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, η Σαουδαραβική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η La Liga, το παγκοσμίως γνωστό ισπανικό πρωτάθλημα ανακοίνωσαν σήμερα τα σημαντικά επόμενα βήματα στη συνεργασία τους για να αναπτύξουν το ποδόσφαιρο στη Σαουδική Αραβία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισπανικής λίγκας.

«Η πολυετής συμφωνία που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο έχει πολλαπλά στοιχεία, μεταξύ των οποίων μία συνεργασία σε επίπεδο ακαδημιών και μία πρωτοβουλία αναζήτησης ταλέντων για νεαρούς ποδοσφαιριστές στη Σαουδική Αραβία», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, που προσθέτει: «Αυτές οι συμφωνίες δανεισμών, για αρχική περίοδο έξι μηνών, επιτρέπουν σε αυτούς τους παίκτες να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητές τους και να αγωνιστούν στην Ισπανία. Η ενσωμάτωση παικτών από τη Σαουδική Αραβία στους ισπανικούς συλλόγους έρχεται μετά από ένα εκτενές πρόγραμμα σκάουτινγκ πολλών μηνών, προκειμένου να εντοπιστούν τα καλύτερα ταλέντα».

Η Βιγιαρεάλ απέκτησε τον 26χρονο μέσο Σαλέμ αλ Ντοσάρι, η Λεγανές τον 27χρονο επιθετικό Γιαχία αλ Σέχρι και η Λεβάντε τον 23χρονο μέσο Φαχάντ αλ Μουαλάντ. Η ελπίδα των αρμόδιων αρχών της Σαουδικής Αραβίας είναι ότι με την εμπειρία που θα αποκτήσουν στην Ισπανία, οι παίκτες αυτοί θα μπορέσουν να βοηθήσουν περισσότερο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους στο φετινό Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.