Lyxor: Οι ελληνικές μετοχές στο δρόμο που χάραξαν τα ελληνικά ομόλογα

Lyxor: Οι ελληνικές μετοχές στο δρόμο που χάραξαν τα ελληνικά ομόλογα

Εντυπωσιακή η προοπτική ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκτιμά η εταιρεία

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έχουν πραγματοποιήσει θεαματική επάνοδο τα τελευταία δύο χρόνια, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν από τα επίπεδα άνω του 10% σε κάτω από 4%, καθώς η χώρα ετοιμάζεται για την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσής της και για να χρηματοδοτηθεί μόνη της από τις αγορές, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters.

«Πιστεύουμε ότι οι ελληνικές μετοχές θα είναι οι επόμενες που θα εμφανίσουν υπεραπόδοση», υποστηρίζει η εταιρία Lyxor, επισημαίνοντας ότι «το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει υποαποδόσει έναντι του EuroStoxx300 κατά 80% από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην Ευρωζώνη».

Με λίγα λόγια, αν οι τιμές των ελληνικών μετοχών καλύψουν τη διαφορά τους από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές μετοχές, όπως τα ομόλογα της χώρας κάλυψαν τη διαφορά από τους αντίστοιχους τίτλους της περιφέρειας της ευρωζώνης, η προοπτική ανόδου θα είναι εντυπωσιακή.

«Μια ανάκαμψη του χρηματιστηρίου της Αθήνας πίσω στα υψηλά επίπεδα του 2014 θα εξασφάλιζε μια γενναιόδωρη απόδοση της τάξης του 50%», προσθέτει η Lyxor.