«Μαξιλάρι» ασφαλείας 19 δισ. ευρώ με τρία ομόλογα από την Ελλάδα

«Μαξιλάρι» ασφαλείας 19 δισ. ευρώ με τρία ομόλογα από την Ελλάδα

'Ωστε να δημιουργήσει αίσθημα βεβαιότητας προς τις αγορές

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να φτιάξει «μαξιλάρι» ασφαλείας 19 δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τις αναγκαίες πληρωμές του χρέους και να προχωρήσει σε έκδοση τριών ομολόγων μέχρι τον Αύγουστο - αποκάλυψε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Στόχος της δημιουργίας αυτού του «μαξιλαριού», όπως είπε ο αξιωματούχος του οικονομικού υπουργείου, είναι να δημιουργήσει το αίσθημα βεβαιότητας προς τις αγορές ότι η Αθήνα θα μπορεί να καλύψει τις πληρωμές για τουλάχιστον ενάμισυ χρόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος χωρίς εξωτερική βοήθεια.

«Αυτό θα λειτουργήσει ως "μαξιλάρι" ρευστότητας, θα δείξει ότι οι ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους είναι ήδη καλυμμένες για μια σημαντική περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

«Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε μια έκδοση τις επόμενες εβδομάδες μετά την έγκριση από το Eurogroup της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης. Δεν υπάρχει τελική απόφαση για τον χρόνο αποπληρωμής αλλά πιθανότατα θα πρόκειται για ένα επταετές ομόλογο», δήλωσε άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. «Εάν οι συνθήκες στις αγορές είναι ευνοϊκές, πιθανόν να ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδόσεις έως τον Αύγουστο», δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.