Υποχώρησε 18% το Bitcoin για το φόβο απαγορευτικών μέτρων στη Νότια Κορέα

Υποχώρησε 18% το Bitcoin για το φόβο απαγορευτικών μέτρων στη Νότια Κορέα

Το εικονικό νόμισμα έχει απώλειες 40% από τον Δεκέμβριο του 2017.

Κατά 18% υποχώρησε σήμερα η αξία του Bitcoin πέφτοντας στα 11.000 δολάρια, εξαιτίας του φόβου που προκάλεσε η είδηση, ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας πρόκειται να απαγορεύσει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκτός από το Bitcoin, η είδηση προκάλεσε μεγάλη πτώση και στα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, με το Ethereum να καταγράφει απώλειες 23% και το Ripple κατά 33% σύμφωνα με τον εμπορικό ιστότοπο Coinmarketcap.

Μόλις χθες ο υπουργός Οικονομικών της Νότιας Κορέας Kim Dong-yeon είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ότι η κυβέρνηση θα φέρει μια δέσμη μέτρων, προκειμένου να καταστείλει την «παράλογη» τρέλα επένδυσης σε κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη τα σχέδιά της για την απαγόρευση των ανταλλαγών εικονικών νομισμάτων, καθώς οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται ακόμη σε συζητήσεις, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα ρυθμιστεί η αγορά.

Η πτώση του Bitcoin πάντως έχει ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2017, όταν είχε φθάσει το υψηλό ρεκόρ των 20.000 δολαρίων, εξαφανίζοντας από την αγορά συναλλαγών των κρυπτονομισμάτων ποσό ύψους 130 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.