Διεθνείς κανόνες για το Bitcoin ζητάει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας

Διεθνείς κανόνες για το Bitcoin ζητάει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας

Διεθνείς κανόνες για το Bitcoin ζητάει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας.

Οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου των κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin, πρέπει να υλοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς οι εθνικοί ή οι περιφερειακοί κανόνες θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν σε μια εικονική κοινότητα χωρίς σύνορα, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας.

Οι εθνικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ασία προσπάθησαν να βάλουν «φρένο» σε μια παγκόσμια έκρηξη που κατέγραψε η εμπορία Bitcoin και άλλων μια μορφών ψηφιακού χρήματος.

Ωστόσο, ο Joachim Wuermeling της Bundesbank δήλωσε, ότι οι εθνικοί κανόνες αδυνατούν να περιορίσουν ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

«Η αποτελεσματική ρύθμιση των εικονικών νομισμάτων θα είναι επομένως εφικτή, μόνο μέσω της μεγαλύτερης δυνατής διεθνούς συνεργασίας, επειδή η ρυθμιστική ισχύς των εθνικών κρατών είναι προφανώς περιορισμένη», δήλωσε ο Wuermeling σε εκδήλωση στη Φρανκφούρτη.

Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία εικονικών νομισμάτων, έχουν κλείσει τα τοπικά χρηματιστήρια συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, αλλά η δραστηριότητα συνεχίστηκε μέσω εναλλακτικών καναλιών στην χώρα.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, όπου η κερδοσκοπία από την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων είναι επίσης μεγάλη, επεξεργάζεται σχέδια για την απαγόρευση των εικονικών ανταλλαγών νομισμάτων.

Στην ΕΕ κράτη και κοινοβούλια συμφώνησαν τον περασμένο μήνα για την επιβολή αυστηρότερων κανόνων για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στις πλατφόρμες ανταλλαγής του bitcoin και άλλων εικονικών νομισμάτων.