«Πόλεμος» τιμών μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σεβίλλης

«Πόλεμος» τιμών μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σεβίλλης

Έντονη διαμάχη μεταξύ των δύο ομάδων για τα εισιτήρια των δύο μεταξύ τους παιχνιδιών

Πριν καν ξεκινήσει το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των 16 του Champions League, τα αίματα έχουν ανάψει σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σεβίλλη, με αφορμή τις τιμές των εισιτηρίων στους δύο αγώνες.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σεβίλλη ανακοίνωσε πως οι τιμές των εισιτηρίων για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ που θα θελήσουν να δουν το παιχνίδι στο Σάντσεθ Πιθχουάν, στις 21 Φεβρουαρίου, θα κυμαίνονται από 100 έως 150 ευρώ, τιμές που η διοίκηση της αγγλικής ομάδας θεωρεί υπερβολικές, αφού οι οπαδοί της Λίβερπουλ που ταξίδεψαν στο ίδιο γήπεδο στη φάση των ομίλων πλήρωσαν εισιτήριο 60 ευρώ.

Η απάντηση της αγγλικής ομάδας ήραν να... πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τη Σεβίλλη: όπως ανακοίνωσε η Γιουνάιτεντ, θα καλύψει μέρος του «τσιμπημένου» εισιτηρίου για τους οπαδούς της που θα βρεθούν στο Σάντσεθ Πιθχουάν, δίνοντάς τους πίσω περίπου 40 ευρώ και χρεώνοντας αντίστοιχα «τσιμπημένο» εισιτήριο για τους οπαδούς της Σεβίλλης που θα δουν τον επαναληπτικό στο Ολντ Τράφορντ!

Από την πλευρά της, η Σεβίλλη έκανε γνωστό ότι επίσης θα καλύψει μέρος του «τσιμπημένου» εισιτηρίου στο Ολντ Τράφορντ, ώστε οι οπαδοί της να μην πληρώσουν περισσότερα από τα 60 ευρώ στα οποία είχε αρχικά οριστεί η τιμή, ενώ προανήγγειλε ότι θα υποβάλει επίσημη καταγγελία στην UEFA για το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαθέτει στους οπαδούς της μόνο 2.995 θέσεις, ήτοι το 4,1% των διαθέσιμων θέσεων Ολντ Τράφορντ, κάτι που αντιβαίνει στους κανόνες του Champions League, που ορίζει ότι η γηπεδούχος ομάδα δίνει το 5% των διαθέσιμων θέσεων στους οπαδούς της φιλοξενούμενης. Επίσης, θα καταγγείλει τη μονομερή αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, και θα απαιτήσει να μην πληρώσουν οι οπαδοί της «ούτε δεκάρα παραπάνω από τους Βρετανούς οπαδούς για τα ίδια εισιτήρια, σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργάνωσης».

Εκπρόσωπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε σχετικά στο Reuters: «Γνωρίζουμε τους κανονισμούς σχετικά με την ίση τιμολογιακή πολιτική για τους οπαδούς των γηπεδούχων και των φιλοξενούμενων και θα συμμορφωθούμε».