Η Μπαρτσελόνα αγοράζει τον Κουτίνιο και του βάζει ρήτρα 400 εκατ. ευρώ!

Η Μπαρτσελόνα αγοράζει τον Κουτίνιο και του βάζει ρήτρα 400 εκατ. ευρώ!

Για deal 160 εκατ. ευρώ κάνουν λόγο τα ισπανικά ΜΜΕ

Παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι και επισήμως ο Φιλίπε Κουτίνιο, καθώς η καταλανική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου από τη Λίβερπουλ, σε ένα deal που σύμφωνα με ισπανικά και αγγλικά ΜΜΕ θα φτάσει τα 160 εκατομμυρίων ευρώ.

“Η Μπαρτσελόνα και η Λίβερπουλ κατέληξαν σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Φιλίπε Κουτίνιο. Ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο για το υπόλοιπο της χρονιάς και πέντε ακόμα, και θα έχει ρήτρα ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μπαρτσελόνα, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

Η εφημερίδα Sport της Βαρκελώνης ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι οι δύο ομάδες έχουν φτάσει σε “κατ' αρχήν” συμφωνία για τη μεταγραφή, έναντι 120 εκατομμυρίων ευρώ, συν πρόσθετες προβλέψεις ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα AS έγραψε ότι την Κυριακή ο Κουτίνιο θα βρεθεί στο Καμπ Νου και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Λεβάντε από την προεδρική σουίτα του γηπέδου.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, η Μπαρτσελόνα θα έχει πραγματοποιήσει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της και την τρίτη ακριβότερη όλων των εποχών, πίσω μόνο από αυτήν του Νεϊμάρ το περασμένο καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν (222 εκατ. ευρώ) και του Κιλιάν Εμπαπέ από τη Μονακό επίσης στην Παρί Σεν Ζερμέν (180 εκατ. ευρώ).

Σημειωτέον ότι ο Βραζιλιάνος άσος δεν είχε αγωνιστεί στα τελευταία δύο παιχνίδια της Λίβερπουλ με Μπέρνλι και Έβερτον, με τον προπονητή του Γίργκεν Κλοπ να υποστηρίζει ότι ταλαιπωρείται από τραυματισμό, ενώ τα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ήταν απών και από το σημερινό ταξίδι της ομάδας στο Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται ότι το περσινό καλοκαίρι, μετά την αποχώρηση του Νεϊμάρ, η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να φέρει στο Καμπ Νου τον Κουτίνιο, προσφέροντας πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, όμως παρά την επιθυμία του Βραζιλιάνου επιθετικού να πάρει μεταγραφή, η Λίβερπουλ είχε απορρίψει τις προτάσεις των «μπλαουγκράνα».