«Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα έχουν οριστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου»

«Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα έχουν οριστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου»

Απέκλεισε αλλαγές στα φορολογικά το 2018 η υφυπουργός Οικονομικών

Απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στα φορολογικά και στο αφορολόγητο η υφυπουργός Οικονομικών. Η Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ανέφερε:

«Για το 2018 δε θα έχουμε καμία διαφορά στα φορολογικά, ούτε θα έχουμε μείωση στο αφορολόγητο».

Παράλληλα η κ. Παπανάτσιου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου θα γίνει το 2020 και όχι το 2019, οπότε καθώς το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι θα πιαστούν οι στόχοι του 2018 και δεν θα χρειαστεί.

Όσον αφορά στις αντικειμενικές αξίες, σημείωσε ότι η υποχρέωση είναι να έχουν οριστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, αναφέροντας πως η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Κληθείσα να απαντήσει στο αν θα υπάρχει διαφορά με τις τρέχουσες, είπε ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει, υπογραμμίζοντας ότι οι εκτιμητές είναι ανεξάρτητοι.

Η υφυπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι ο στόχος των φόρων ακινήτων παραμένει ίδιος, επεσήμανε ότι η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών στοχεύει στο να καλυφθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν σε περιοχές της χώρας.

Ακόμη η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να αυξηθούν από εδώ και πέρα οι φόροι. Το 2019 δεν θα έχουμε καμία αλλαγή για τους φόρους» και πρόσθεσε ότι, «θα έχουμε επίσης μείωση φορολογικών συντελεστών».

Παρακαλούμε περιμένετε ...