Έγινε το πρώτο βήμα για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Έγινε το πρώτο βήμα για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Ζητούνται πιστοποιημένοι εκτιμητές, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών στο πεδίο ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών

Το πρώτο βήμα για τον επανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έγινε από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς σήμερα δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από πιστοποιημένους εκτιμητές, εγγεγραμμένους στο Μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών στο πεδίο ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών, για σύνταξη εισήγησης για τον καθορισμό των αντικειμενικών τιμών.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, οι νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ έως τα τέλη Μαρτίου του 2018.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρινίζεται αρμοδίως, δεν μεταβάλλεται η ήδη ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα υπολογισθεί με βάση τις νέες τιμές ζώνης των ακινήτων.

Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η εκκαθάριση του νέου ΕΝΦΙΑ να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η καταβολή του σε 6 μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος του έτους, αντί για πέντε δόσεις όπως ισχύει φέτος.