Μεταγραφή-ρεκόρ για τη Λίβερπουλ: Δικός της ο Βαν Ντάικ

Μεταγραφή-ρεκόρ για τη Λίβερπουλ: Δικός της ο Βαν Ντάικ

Το φλερτ των «Κόκκινων» με τον 26χρονο Ολλανδό στόπερ κατέληξε σε έναν... ακριβό γάμο

Η Λίβερπουλ θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ολλανδού στόπερ της Σαουθάμπτον Βίρτζιλ Βαν Ντάικ, καθώς οι «Κόκκινοι» φέρονται να έχουν συμφωνήσει για την απόκτησή του έναντι ποσού-ρεκόρ για αμυντικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις τις τελευταίες μέρες, και η συμφωνία φέρεται να έκλεισε κοντά στα 85 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ για την απόκτηση αμυντικού.

Σε ανακοίνωσή της η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε τη συμφωνία της με τη Σαουθάμπτον και διευκρίνισε ότι ο 26χρονος αμυντικός θα ενταχθεί στο ρόστερ της την 1η Ιανουαρίου του 2018 και θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 4, ωστόσο δεν έδωσε κανένα στοιχείο για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, ούτε και για τη διάρκεια του συμβολαίου που θα υπογράψει ο Βαν Ντάικ ή τις απολαβές του.

Από την πλευρά της, η Σαουθάμπτον επιβεβαίωσε ότι συμφώνησε στην παραχώρηση του Βαν Ντάικ έναντι ποσού-ρεκόρ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι είχε διαδραματιστεί ένα ολόκληρο... σίριαλ για χάρη του Βαν Ντάικ, με τη Λίβερπουλ να προσπαθεί να κάνει δικό της τον Ολλανδό, τον ίδιο να επιθυμεί διακαώς τη μεταγραφή του, αλλά τη Σαουθάμπτον να εξοργίζεται με τη στάση της Λίβερπουλ και να την καταγγέλλει στην αγγλική λίγκα για παράτυπη προσέγγιση του παίκτη.

Σημειώνεται ότι η πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου μέχρι τώρα είναι αυτή του Κάιλ Γουόκερ, για την απόκτηση του οποίου το καλοκαίρι η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της Telegraph, θα πρόκειται για τη δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Premier League, μαζί με αυτήν του Ρομέλου Λουκάκου από την Έβερτον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και πίσω από αυτήν του Πολ Πογκμπά από την Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.