Κοινοπραξία επενδυτών αναλαμβάνει τις τύχες της Μπάρνσλεϊ

Κοινοπραξία επενδυτών αναλαμβάνει τις τύχες της Μπάρνσλεϊ

Επικεφαλής του consortium είναι ο Κινέζος επιχειρηματίας Τσιέν Λι

Μία κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τον Κινέζο επιχειρηματία Τσιέν Λι ολοκλήρωσε την εξαγορά της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάρνσλεϊ, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Championship, όπως ανακοίνωσε η μέχρι σήμερα ιδιοκτήτρια του συλλόγου, οικογένεια Κράιν.

«Τα συμφέροντα της Μπάρνσλεϊ και των οπαδών της βρίσκονταν πάντα σε προτεραιότητα στα μυαλά όλων μας και η οικογένεια Κράιν με χαρά ανακοινώνει τώρα επίσημα ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Πέραν του Τσιέν Λι, στην κοινοπραξία συμμετέχουν επίσης ο Αμερικανός επενδυτής Πολ Κόνγουεϊ και η Γκρέις Χουνγκ, πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας NewCity Capital, η οποία τον Ιούνιο του 2016 απέκτησε το 80% του γαλλικού συλλόγου Νις.

Αν και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το deal, το Reuters είχε αναφέρει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι το consortium των επενδυτών θα αποκτούσε το 98,5% της Μπάρνσλεϊ έναντι 22,6 εκατομμυρίων ευρώ από τον ιδιοκτήτη Πάτρικ Κράιν.

Σύμφωνα με τον Κράιν, η νέα ιδιοκτησία έχει «όλες τις συνέργειες, τις ικανότητες και τα χρήματα που χρειάζονται για ένα επιτυχημένο μέλλον».