Ξεκίνησε η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος

Ξεκίνησε η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος

Μία μέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε ανακοινωθεί - Το μέσο ύψος του μερίσματος διαμορφώνεται σε 569 ευρώ και οι ωφελούμενοι συνολικά ξεπερνούν τα 3 εκατ. άτομα.

Ήδη από το απόγευμα έχει αρχίσει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους, αν και η αρχική πληροφόρηση ήταν ότι τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αύριο Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το μέσο ύψος του μερίσματος διαμορφώνεται σε 569 ευρώ και οι ωφελούμενοι συνολικά ξεπερνούν τα 3 εκατ. άτομα.

Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχαν εγκριθεί συνολικά 1,222 εκατ. αιτήσεις παροχής, δηλαδή το 49,87% των συνολικών αιτήσεων. Οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 293.442, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών αριθμούν 555.051, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) ανέρχονται σε 599.475 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης είναι 53.716.

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας επεσήμανε πως οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 590.000, εκ των οποίων το 10% (55.000 έως 60.000) έχουν μεγάλη πιθανότητα να εγκριθούν, αφού περιμένουν την συναίνεση των φιλοξενούμενων ή έχουν εκκρεμότητες με τον ΑΜΚΑ, ενώ κάποιες απλά δεν έχουν πατήσει το κουμπί για να ενταχθούν οι δικαιούχοι στο κοινωνικό μέρισμα.

Ο ΓΓ Πρόνοιας τόνισε ότι θα εισηγηθεί την παράταση για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις εν δυνάμει δικαιούχων, που θα ισχύσει από την Δευτέρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...