Ο Κριστιάνο Ρονάλντο… ισοφάρισε τον Μέσι στις Χρυσές Μπάλες

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο… ισοφάρισε τον Μέσι στις Χρυσές Μπάλες

Καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2017 ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε τη φετινή «Χρυσή Μπάλα» για πέμπτη φορά στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας σε κατακτήσεις τον Λιονέλ Μέσι, μαζί με τον οποίο μονοπωλούν εδώ και δέκα χρόνια το βραβείο για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι φέτος δεν είναι στα καλύτερά του, έχοντας σκοράρει μόνο δύο φορές στο ισπανικό πρωτάθλημα (αντίθετα, στο Champions League είναι πρώτος σκόρερ με 9 γκολ), ο Ρονάλντο κατέκτησε μάλλον δίκαια το φετινό βραβείο για τις εμφανίσεις του την περασμένη χρονιά, που οδήγησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Champions League, καθώς και στο πρωτάθλημα στην Ισπανία.

Η επικράτηση αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το... αιώνιο δίλημμα: Ρονάλντο ή Μέσι; Ο Αργεντίνος άσος είχε ήδη κερδίσει τέσσερις φορές τη Χρυσή Μπάλα ως το 2012, όταν ο Ρονάλντο είχε ακόμα μόνο μία κατάκτηση, όμως έκτοτε ο Πορτογάλος σαρώνει, έχοντας κατακτήσει τα βραβεία του 2013, του 2014, του 2016 και του 2017 – μόνο το 2015 τον νίκησε ο Μέσι, με αποτέλεσμα να έχουμε τώρα αυτήν την ισοπαλία: πέντε κατακτήσεις ο καθένας. Επίσης, οι δύο σταρ του ποδοσφαίρου έχουν από τέσσερα ευρωπαϊκά Χρυσά Παπούτσια και τέσσερα Champions League ο καθένας, όμως ο Μέσι έχει κατακτήσει περισσότερα πρωταθλήματα (οκτώ έναντι πέντε).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το βραβείο πριν τη... δυαρχία των Μέσο-Ρονάλντο ήταν ο Βραζιλιάνος Κακά, το 2007.