Νέοι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα αν περισσέψουν χρήματα

Νέοι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα αν περισσέψουν χρήματα

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γίνει καμία πληρωμή μόλις γυρίσει ο χρόνος στο 2018

Η τελική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα είναι τα μεσάνυχτα της 12ης Δεκεμβρίου και δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση. Αν περισσέψουν χρήματα από τα 750 εκατ. ευρώ που έχει υπολογίσει να δώσει η κυβέρνηση, τότε, ενδέχεται να βρεθούν στοχευμένα νέοι δικαιούχοι. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα γίνει αυτό, ωστόσο αν υπάρξει περίσσευμα χρημάτων θα γίνει επανεξέταση αιτήσεων που απορρίφθηκαν για να γίνει πληρωμή.

Πέντε μέρες απομένουν για να ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων στο www.koinonikomerisma.gr και ήδη πάνω από 1 εκατ. είναι αυτοί που έχουν κλειδώσει το μέρισμα.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γίνει καμία πληρωμή μόλις γυρίσει ο χρόνος στο 2018.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμευτεί ότι θα πληρώσει το κοινωνικό μέρισμα στις 15 Δεκεμβρίου.

Μία ακόμη αλλαγή έγινε στην αίτηση στο σύστημα koinonikomerisma.gr και αφορά όσους από λάθος δεν εμφανίζονται παιδιά που γεννήθηκαν και πριν το 2017.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Καρέλλα  η πληρωμή θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου ενώ όπως πρόσθεσε επιχειρείται να γίνει αυτόματη πληρωμή του μερίσματος για ΑΜΕΑ.

Επιπλέον ανέφερε ότι το 15% των αιτήσεων που είναι σε εκκρεμότητα είναι έτοιμες για έγκριση δηλαδή κοντά στις 70.000 αιτήσεις. Ο σχεδιασμός για το κοινωνικό μέρισμα είναι για 1.300.000 νοικοκυριά.

Έγιναν οι αλλαγές για τους φιλοξενούμενους θανόντος, ή τις χήρες, τα παιδιά μέσα στο 2017 καθώς και την ταυτοποίηση ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα ενώ όπως εξήγησε ότι όταν από λάθος δεν δηλώθηκαν παιδιά πριν το 2016 να δηλωθούν και αυτά. Ο κ. Καρέλλας πρόσθεσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν οι ανασφάλιστοι ΑΜΕΑ για να τους πιστωθεί το κοινωνικό μέρισμα.

4
σχόλια
 1. avatar Καλές οι παροπίδες… για τα άλογα όμως.

  Όλα τα μέτρα που αναφέρεται οι προλαλήσαντες , είναι επιβεβλημένα μέτρα των μνημονίων ,για τα οποία μνημόνια μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει και θα τα εφάρμοζαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αν κυβερνούσαν. Το μέρισμα είναι επιλογή του Τσίπρα ,προς ενίσχυση των νοικοκυριών και της αγοράς. Καλή η προπαγάνδα σας , αλλά ρωτήστε και αυτούς που παίρνουν το μέρισμα να σας πουν αν το θέλουν ή όχι. Τουλάχιστον ο Τσίπρας το δίνει Χριστουγεννιάτικα και από πλεόνασμα , ο Σαμαράς το είχε δώσει προεκλογικά και από ελλείμματα...

 2. avatar ΔΣΕ

  Το κοινωνικό μέρισμα του Τσίπρα, είναι κοροϊδία και σταγόνα στον ωκεανό για μια κοινωνία, όπου:

  α) 1 στους 2 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο να αγγίζουν πλέον τα 100 δις ευρώ!

  β) Σε ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη επιβληθεί κατασχέσεις, ενώ με νέες κινδυνεύουν περίπου 700.000!

  Όσο για τον ισχυρισμό του Τσίπρα ότι δήθεν το κοινωνικό μέρισμα προήλθε από την αύξηση της απασχόλησης, και όχι από την υπερφορολόγηση, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Τον Οκτώβριο του 2017 οι θέσεις μερικής απασχόλησης έφτασαν στο 62,26% ενώ της πλήρους απασχόλησης υποχώρησαν στο 37,4%! Έτσι …μειώνει την ανεργία η κυβέρνηση, με την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τη μείωση μισθών και δικαιωμάτων.

  Η κυβέρνηση Τσίπρα τολμά να μιλά για «δικαιοσύνη» και επιστροφή στην κοινωνία των «οφειλόμενων», όταν μέσω του 4ου μνημονίου, έχει δεσμευτεί:

  Στο προϋπολογισμούς του 2019 και 2020 για πρόσθετα μέτρα ύψους 5 δις ευρώ, με νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που θα φτάσει μέχρι και 18% καθώς και με νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου, που θα σπρώξει στη φτώχεια ακόμα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά.

  Η κυβέρνηση προφανώς πιστεύει πως μπορεί να μας κοροϊδέψει, γιατί μας θεωρεί κάτι αντίστοιχο με το γνωστό ανέκδοτο του Νασρεντίν Χότζα, για τα ζώα που βγήκαν από την καλύβα και «ανασάναμε»…

 3. avatar ΜΕΡΙΣΜΑ …ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

  Η κίνηση «δικαιοσύνης» του Τσίπρα, έγινε αφού πρώτα, επέβαλε μέτρα εντός του 2017, που αφαίμαξαν το σύνολο του εργαζόμενου λαού και τους απόμαχους της δουλειάς. Συγκεκριμένα:

  1) Όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις που κατατέθηκαν τον Ιούνιο του 2017, ως αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης τα εισοδήματα του 2016 μειώθηκαν κατά 2,5 δισ. ευρώ.

  2) Περίπου 8,5 εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες πλήρωσαν το 2017 επιπλέον φόρο για τα εισοδήματά τους 1,3 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2016.

  3) Η επιβάρυνση μόνο από τους έμμεσους φόρους μέσα στο 2017 ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, μέσω των αυξήσεων σε βενζίνη, πετρέλαιο και υγραέριο κίνησης, τσιγάρα, καφέ, σταθερή τηλεφωνία και Internet. Επίσης υπήρξε αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ στα νησιά του Αιγαίου από το 16% έφτασε στο 24%!

  4) Στα ελληνικά νοικοκυριά επιβλήθηκε και φέτος το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

  5) Εντός του Νοέμβριο χάνουν το ΕΚΑΣ άλλοι 140.000 δικαιούχοι οι οποίοι θα το πάρουν για τελευταία φορά με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου. Οι δικαιούχοι που σήμερα είναι 220.000, το 2018 θα είναι μόλις 80.000!

 4. avatar ΜΕΡΙΣΜΑ …ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

  Ψηφίζει δυο δυο τα μνημόνια, επεκτείνοντας το αντεργατικό πλαίσιο και την ίδια ώρα υπόσχεται να μοιράσει μέρος της «υπεραπόδοσης» του ματωμένου πλεονάσματος στους πιο φτωχούς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...