Αδικίες στο κοινωνικό μέρισμα

Αδικίες στο κοινωνικό μέρισμα

Ζήτημα δημιουργείται με χιλιάδες μονογονεϊκές οικογένειες

Άνοιξε την Κυριακή και θα παραμείνει ανοικτή ως τις 12 Δεκεμβρίου, η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος.

Ωστόσο το σύστημα φαίνεται ότι έχει και ορισμένες αδικίες.

Ζήτημα δημιουργείται με χιλιάδες μονογονεϊκές οικογένειες. Για τα κριτήρια του μερίσματος δεν έχουν κάποια ειδική μεταχείριση.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται προσαύξηση 0,25 για κάθε παιδί, αλλά ο ένας και μοναδικός γονέας αντιμετωπίζεται ως μονάδα, χωρίς πλασματική προσαύξηση 0,5 για το γονέα που λείπει.

Ταυτόχρονα χαμένοι είναι όσοι είχαν ακίνητο αντικειμενικής αξίας πάνω από τα όρια και το πούλησαν μέσα στο 2017.

Το σύστημα του κοινωνικού μερίσματος διαβάζει τα στοιχεία του 2016. Οπότε οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι δεν πρόκειται να πάρουν το μέρισμα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι έχουν λάθη και αναντιστοιχίες στους ΑΦΜ, στους ΑΜΚΑ. Όπως ορίζει η Απόφαση, θα πρέπει να σπεύσουν στα ΚΕΠ και στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις κι εν συνεχεία να επανέλθουν για να υποβάλουν αίτηση για το μέρισμα. Αυτές τις κινήσεις θα πρέπει να τις κάνουν έως τις 12 Δεκεμβρίου.

3
σχόλια
 1. avatar Ευφροσυνη

  Το περνο το κινονικο μερισμα

 2. avatar ΝΙΚΟΣ

  ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ (3) ΜΟΝΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΧΑΝΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ? ΤΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

  1. avatar Ευφροσυνη

   Κομπολόι μερισμα

Παρακαλούμε περιμένετε ...