Lamda: Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το Ελληνικό

Lamda: Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το Ελληνικό

«Το έργο θα αναδείξει τη χώρα διεθνώς»

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο ανάπλασης του Ελληνικού», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου. Ο οποίος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο «εμβληματικό» -όπως το χαρακτήρισε- έργο, «θα αναδείξει τη χώρα διεθνώς».

Το έργο ανάπλασης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι «εθνικής εμβέλειας, εθνικού σκοπού στο οποίο μπορούν να μετάσχουν όλες οι εταιρείες της χώρας, πχ. κατασκευαστικές, τσιμέντων, ενέργειας, υποδομών κλπ», ανέφερε ο κ. Αθανασίου, σύμφωνα με όσα τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επισήμανε επίσης ότι «οι αξίες των περιουσιών των κατοίκων των όμορων δήμων θα αυξηθούν θεαματικά, καθώς θα βρίσκονται δίπλα στο μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στον κόσμο και δίπλα σε ένα από τα πιο σύγχρονα σε υποδομές και περιβαλλοντική ευαισθησία, έργα διεθνώς».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development σημείωσε επιπροσθέτως ότι κάθε μέρα που περνάει καθυστερεί τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη που θα φέρει ένα εκατ. τουρίστες υψηλού επιπέδου τον χρόνο και νέο πλούτο στην χώρα.

Αναφερόμενος σε κατασκευαστικά θέματα της ανάπλασης, είπε ότι «κάθε ψηλό κτίριο ισοδυναμεί με 15 εξαώροφες πολυκατοικίες. Φαντάζεστε πόσο ελεύθερο χώρο αφήνει αυτό για δημιουργία χώρων πρασίνου και απρόσκοπτης θέας. «Η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι ταυτισμένη με ψηλά κτίρια τοπόσημα από τη Μαδρίτη ως το Μιλάνο, από το Λονδίνο έως το Παρίσι Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία δεν έχουν σεβαστεί την πολιτιστική τους κληρονομία;», διερωτήθηκε.