Φωτίου: Κοινωνικό μέρισμα και σε όσους έχουν τεκμαρτό εισόδημα

Φωτίου: Κοινωνικό μέρισμα και σε όσους έχουν τεκμαρτό εισόδημα

Διευκρίνισε επίσης ότι όλοι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, είναι και δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος

Η Θεανώ Φωτίου ξεκαθάρισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 ότι η πλατφόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr είναι έτοιμη, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ώστε να αποδοθεί στους δικαιούχους μέχρι το τέλος του έτους.

Ο δικαιούχος θα χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του Taxisnet για εισαγωγή στην πλατφόρμα. Θα του ζητείται να επιβεβαιώσει το ΑΜΚΑ του, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα mail.

Κατόπιν εμφανίζεται μια φόρμα όπου αναφέρει το φορολογητέο εισόδημα και τα στοιχεία που αποτελούν κριτήριο χορήγησης, όπως και τα μέλη του νοικοκυριού.

Κατόπιν ζητείται του αριθμού ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού. Τέλος ζητείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων προσώπων, τα οποία θα πρέπει να μπουν με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Διευκρίνισε ότι όλοι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, είναι και δικαιούχοι του Κοινωνικού μερίσματος και ότι ο υπολογισμός θα γίνεται επί του φορολογητέου και όχι του τεκμαρτού εισοδήματος.

«Όλοι οι δικαιούχοι που δήλωσαν μηδενικό εισόδημα και έχουν τεκμαρτό, είναι de facto δικαιούχοι» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός.

8
σχόλια
 1. avatar γιαννης κ

  Δηλωνω μηδενικο εισοδημα και ομως στις επισημανσεις αναφερει πως ξεπερνω το οριο των 9000 και δεν πληρω τα κριτηρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Θα το ψαξετε φιλοι δημοδιογραφοι;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!

  Αντιγραφω απο το παραπανω αρθρο για δηλωσεις Φωτιου στην ΕΡΤ........

  Διευκρίνισε ότι όλοι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, είναι και δικαιούχοι του
  Κοινωνικού μερίσματος και ότι ο υπολογισμός θα γίνεται επί του
  φορολογητέου και όχι του τεκμαρτού εισοδήματος.

  «Όλοι οι δικαιούχοι που δήλωσαν μηδενικό εισόδημα και έχουν τεκμαρτό,
  είναι de facto δικαιούχοι» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός.

  ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. avatar Κυριακος

   Ισχύει αυτό που περιγράφει ο φίλος παραπάνω.
   Και σε μένα το ίδιο συνέβει .
   Μηδενικό εισόδημα και τεκμαρτό 9500€. Δεν το δικαιούμαι.
   Ρωτήστε την κα Φωτίου να μας απαντήσει τελικά τι ισχύει;;;Αν και φαντάζομαι έρχονται μάλλον εκλογές

 2. avatar Άλεξ

  Το 2016 ήμουν φιλοξενούμενη, από το '17 όμως ανεικω στο μονοπροσωπο νοικοκυριό και παίρνω το Κέα. Κοινωνικό μέρισμα μπορώ να πάρω?

 3. avatar aretos

  Σχετικά με τίς ειδήσεις-πληρποφόρηση δήθεν τής κυρίας Φωτίου έχω να παρατηρήσω τήν έλλειψη ακρίβειας στα όσα λέει. Το ερώτημα μου είναι, τα θέλει και τα λέει έτσι συγκεχυμένα ή πρόκειται για ανικανότητα έκφρασης;
  Τήν ερωτώ λοιπόν αυτήν τήν κυρία: Υπ΄όψιν λαμβάνεται τό παρανοϊκό για πάρα πολλούς πολίτες τεμαρκτό εισόδημα ή το πραγματικό; Αν λαμβάνεται το τεμαρκτό πότε αυτό μετράει; Οταν φορολογείται κιόλας ή αναξάρτητα τούτου;
  Αυτή η προκληθείσα σύγχυση σε χιλιάδες πολίτες είναι ενδεικτική πώς μάς κυβερνούν αυτοί που κυβερνούν εκάστοτε.....Αυτά να συνέβαιναν σε μιά σοβαρή χώρα θα ξεσήκωνε τήν μήνη τών φορολογουμένων πολιτών. Εδώ στήν Ελλάδα κοιμούνται τόν ύπνο τού δικαίου....

 4. avatar aretos

  Το τεμαρκτό εισόδημα είναι μια κρατική απάτη για μιά μεγάλη μερίδα πολιτών, τουλ. για εκείνους με χαμηλές συντάξεις και μισθούς, που δέν έχουν κανένα εισόδημα από άλλη πηγή ή περιουσιακά στοιχεία τα οποία δείχνουν πολυτελή διαβίωση.

 5. avatar Κωνσταντίνος

  απλά μια λεπτομέρεια πολύ σημαντική:αν το όριο είναι 13500 για 2 άτομα, κι ο ένας έχει 10.600 πραγματικό εισόδημα, ας μην χαρεί με το άλλο άτομο αν έχει κάτω απο 3000... το ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ είπε.. άρα και μηδενικό εισόδημα να έχει, φορολογητέο θεωρείται το τεκμαρτό (3000), στην ουσία το πιο υψηλό, άρα ΤΟ ΧΑΝΟΥΝ... να τα λέμε αυτά...

  1. avatar Νικόλας

   Κωνσταντίνε σωστό αυτό που λες αλλά να επισημάνω στο παράδειγμα που έδωσες ότι μπορεί το άτομο με 3000 τεκμήριο να έχει δηλώσει κάποιο ποσό που να μειώνει την αντικειμενική του δαπάνη (3000€). Π.χ. 300 € επίδομα ΟΑΕΔ και 200 ευρώ αγροτική επιδότηση. Αμέσως τα τεκμήρια του πέφτουν στα 2500. Επίσης τα τεκμήρια για έγγαμο ζευγάρι είναι 2500 έκαστος μινιμουμ. Τα 3000 αναφέρονται σε μονοπρόσωπο νοικοκυριό (άγαμος)

   1. avatar SpyrosPatra

    Δεν παίρνει υπόψιν το φορολογητέο. Παίρνει υπόψιν το "εισόδημα επιβολής εισφοράς". Δυστυχώς Νικόλα παρότι το επίδομα ανεργίας λειτουργεί αφαιρετικά για τα τεκμήρια παρόλα αυτά δεν το προέβλεψαν για το κοινωνικό μέρισμα. Έχω παράδειγμα με πελάτη με 8000 τεκμήριο , 3200 φορολογητέο (4800 ήταν το επίδομα ανεργίας που αφαιρέθηκε από το τεκμήριο) και παρόλα αυτά στο μέρισμα τον υπολογίζει με τα 8000!
    Ντροπή τους απλά

Παρακαλούμε περιμένετε ...