Οι Έλληνες που μαθαίνουν στους Ελβετούς να πίνουν freddo

Οι Έλληνες που μαθαίνουν στους Ελβετούς να πίνουν freddo

Οι δύο επιχειρηματίες έβαλαν σκοπό «να μεταφέρουν την κουλτούρα της ελληνικής καφετέριας στην Ελβετία»

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο στην Λωζάννη, δύο Έλληνες: ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Κατσέλης και ο Κώστας Καλαφατάς, ιδιοκτήτη της ελληνικής εταιρείας Samba Cafe Coffee Roasters.

Οι δύο τους άνοιξαν στις 20 Οκτωβρίου το πρώτο κατάστημα καφέ The Coffee Project, στο κέντρο της ελβετικής πόλης, με σκοπό «να μεταφέρουμε την κουλτούρα της ελληνικής καφετέριας στην Ελβετία καθώς και να δώσουμε τη δυνατότητα σε ελληνικές εταιρείες να διαθέσουν τα προϊόντα τους, σε τελική μορφή, στους Ελβετούς καταναλωτές», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βαγγέλης Κατσέλης, CEO και δημιουργός του Coffee Project.

Στόχος του The Coffee Project, όπως ονομάζεται η αλυσίδα, είναι η γνωριμία στο ελβετικό κοινό της ελληνικής κουλτούρας καφέ και των ελληνικών εδεσμάτων, η ενσωμάτωση στα νέα καταστήματα ελληνικών προϊόντων καθώς και η πώληση συσκευασμένου καφέ σε καταστήματα στην Ελβετία.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν εγκαινιαστεί δύο ακόμη, στο κέντρο της Λωζάννης και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στα οποία οι Ελβετοί καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικό καφέ, ελληνική τυρόπιτα και σπανακόπιτα καθώς και κρύους καφέδες (φραπέ και freddo), ελάχιστα διαδεδομένους στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Στόχος του The Coffee Project είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας είτε με αυτόνομα καταστήματα είτε με γωνιές καφέ μέσα σε εστιατόρια, που θα φτάσουν σε αριθμό τα 30. Παράλληλα εξετάζει την επέκταση της αλυσίδας, σε πρώτη φάση στην Γενεύη, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, ενώ σε δεύτερη φάση την επέκταση και σε άλλες ελβετικές πόλεις.

2
σχόλια
 1. avatar newyorker

  ELINIKI KAFETERIA KE KOULTOURA KAFE?
  HA HA HA HA HA HAHA
  GIA TA VIENEZIKA KAFE OLOS O KOSMOS GNORIZI ,GIA TA PARISIANIKA KAFE SANTA,DIASIMA SE OLO TONPLANITI,ALA GIA ELINIKI KAFETERIA APO POU SAS IRTHE AUTO.
  I ELADA IHE IOTHETISI TA KAFENE APO TIN TOURKIA APO KI EKLAPI I IDEA KE I KOULTOURA.

  1. avatar Nikos

   Αν δεν ξέρεις γραφή καλύτερα μη σχολιάζεις τίποτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...