Πετρόπουλος: Έμειναν λιγότερες από 100.000 εκκρεμείς συντάξεις να αποδοθούν

Πετρόπουλος: Έμειναν λιγότερες από 100.000 εκκρεμείς συντάξεις να αποδοθούν

Ο ΕΦΚΑ παρουσίασε πλεόνασμα πολλών εκατομμυρίων τον περασμένο Σεπτέμβριο, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας

Από τις 500.000 και πλέον εκκρεμούσες συντάξεις δεν απομένουν παρά κάτι λιγότερο από 100.000 για να αποδοθούν, με μια υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε από το υπουργείο, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσερχόμενος στο συνέδριο για την «20ετή ανάπτυξη της Μαγνησίας».

Είπε ακόμα ότι και ο ΕΦΚΑ παρουσίασε πλεόνασμα πολλών εκατομμυρίων τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τον εξορθολογισμό και τη σωστή διαχείριση που έχει επέλθει στον νεοσύστατο οργανισμό.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στο συνέδριο ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος που ζήτησε από την κυβέρνηση να επιβάλλει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα μέσα σε ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει και πολλά λάθη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσον αφορά τα έργα, που πολλά έμειναν ημιτελή και γι αυτό ζήτησε να γίνονται πλέον μελέτες βιωσιμότητας και σκοπιμότητας για τα μεγάλα έργα ή έστω διορθωτικές παρεμβάσεις.

Στο αυριανό πρόγραμμα του συνεδρίου πρόκειται να μιλήσουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.