Το κοινωνικό μέρισμα που θα μοιραστεί αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας

Το κοινωνικό μέρισμα που θα μοιραστεί αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας

Θα υπάρξει τοποθέτηση του πρωθυπουργού και για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τα μνημόνια

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, στις 10:30 το πρωί.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά την κυβέρνηση και το κόμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει αναφορά στο κοινωνικό μέρισμα που θα μοιραστεί στο τέλος του χρόνου, ενώ θα υπάρξει τοποθέτηση του πρωθυπουργού και για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τα μνημόνια και το μεταναστευτικό.

Το κοινωνικό μέρισμα και το ύψος του μέσα στο μήνα

Τόσο το τελικό ύψος του κοινωνικού μερίσματος, όσο και το ποιους θα αφορά, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης φέρει προ των ευθυνών τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης». Με πρώτη, σχολίασε, την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία, όπως είπε, επιδίδεται σε υποδείξεις για το πώς πρέπει να αποδοθεί η υπεραπόδοση, δίχως να τοποθετείται επί της αρχής, δηλαδή στο αν πρέπει να αποδοθεί το κοινωνικό μέρισμα προς τους πολίτες.

Επίσης, τόνισε πως το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η ΝΔ θα κάνει «έμπρακτα την αυτοκριτική της για τη στάση της πέρυσι, όταν καταψήφισε την απόδοση 617 εκατομμυρίων προς τους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν θα επιμείνει στην ίδια αντικοινωνική γραμμή αγνοώντας επιδεικτικά τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη».