Επιστρέφει λεφτά η ΑΑΔΕ σε όσους έκλεισαν μπλοκάκια το 2016

Επιστρέφει λεφτά η ΑΑΔΕ σε όσους έκλεισαν μπλοκάκια το 2016

Τι μπορούν να ζητήσουν τα φυσικά πρόσωπα από την ΔΟΥ

Φυσικά πρόσωπα, που έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών της ατομικής τους επιχείρησης κατά το φορολογικό έτος 2016 και δεν υπέβαλαν εκ νέου έναρξη εργασιών μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, μπορούν οποτεδήποτε εντός του χρόνου παραγραφής να αξιώσουν με αίτηση τους στη Δ.Ο.Υ. τη διαγραφή της βεβαιωθείσας προκαταβολής.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, στην οποία περιέχονται νέες διευκρινίσεις, σχετικά με τη βεβαίωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος σε περίπτωση διακοπής εργασιών ατομικής επιχείρησης.

Όσοι λοιπόν έκλεισαν τα μπλοκάκια τους μέσα στο 2016, θα μπορούν, μετά από τη σχετική αίτηση τους, να πάρουν πίσω όσα είχαν πληρώσει στην Εφορία σαν προκαταβολή φόρου για φέτος από το 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2016 δήλωσαν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα 58.000 φορολογούμενοι λιγότεροι από το 2015, προφανώς επειδή διέκοψαν τις εργασίες τους μέσα στη χρονιά (2016). Έτσι δηλώθηκαν κέρδη 3,80 δισ. ευρώ, έναντι 4,70 δισ. ευρώ που είχαν δηλωθεί το 2015.

Παρακαλούμε περιμένετε ...