Πόσες επιχειρήσεις έχουν μπει στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Πόσες επιχειρήσεις έχουν μπει στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Πάνω από 7.500 επιχειρήσεις έχουν ήδη μπει στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, κάνοντας τη σχετική αίτηση στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραµµατείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Από τις αιτήσεις αυτές έχουν ήδη εγκριθεί, αφού πληρούν τα κριτήρια, 1.404, έχουν ανεβάσει τουλάχιστον ένα αρχείο 670 (όποτε θεωρούνται ότι είναι σε προχωρηµένο στάδιο ετοιµασίας) και έχουν υποβληθεί οριστικά 180 αιτήσεις.

Σύµφωνα με τα στοιχεία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την επιχειρηµατική κοινότητα με δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις στη σχετική ιστοσελίδα. Πάνω από 35.000 διαφορετικοί χρήστες µελέτησαν την ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ, όπου παρουσιάζεται όλο το θεσµικό πλαίσιο της κυβέρνησης για την αντιµετώπιση της υπερχρέωσης. Περισσότεροι από τους µισούς που επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα µελέτησαν το θεσµικό πλαίσιο και τις λύσεις του εξωδικαστικού µηχανισµού, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν σε άλλες λύσεις, όπως ο Νόµος Κατσέλη - Σταθάκη για τα νοικοκυριά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων Οκτωβρίου του υπουργείου Οικονομίας, ο εξωδικαστικός µηχανισµός ρύθµιση οφειλών επιχειρήσεων (Ν. 4469/2017), προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό «παρότι αποτελεί ένα νέο και πρωτόγνωρο εργαλείο για την ελληνική αγορά».

Παρακαλούμε περιμένετε ...