Με 40 εκατ. ευρώ στο καλυμμένο ομόλογο της Εθνικής η Παγκόσμια Τράπεζα

Με 40 εκατ. ευρώ στο καλυμμένο ομόλογο της Εθνικής η Παγκόσμια Τράπεζα

Ισχυρό σήμα για την αύξηση της εμπιστοσύνης στην οικονομία η συναλλαγή, σύμφωνα με το IFC

Με 40 εκατομμύρια ευρώ συμμετέχει στην έκδοση καλυμμένου ομολόγου ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ της Εθνικής Τράπεζας το IFC, μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το IFC τονίζει πως με τη συμμετοχή του αυτή υποστηρίζει την Εθνική Τράπεζα στην ανάκτηση της πρόσβασής της στις διεθνείς αγορές και την ενίσχυση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Η επένδυση αυτή «εντάσσεται στη στρατηγική του IFC στην Ελλάδα για την ισχυροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης».

«Αυτή η σημαντική συναλλαγή είναι ένα ισχυρό σήμα για την αύξηση της εμπιστοσύνης στην οικονομία, τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς επενδυτές», δήλωσε ο επικεφαλής του IFC σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, Μανουέλ Ρέγες Ρετάνα. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο τραπεζικός τομέας της χώρας βγαίνει στις διεθνείς κεφαλαιακές αγορές από το 2014, μία καλή ένδειξη της εμπιστοσύνης της αγοράς για μία οικονομική ανάκαμψη», πρόσθεσε.

«Καλωσορίζουμε την επένδυση του IFC και την υποστήριξη για αυτήν τη συναλλαγή. Η έκδοσή μας έτυχε θερμής υποδοχής από την αγορά, με πολύ υψηλή ζήτηση, επιτρέποντάς μας να καθιερώσουμε εκ νέου την παρουσία μας στις διεθνείς κεφαλαιακές αγορές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Καβάλος, treasurer του ομίλου Εθνικής Τράπεζας.