Αύξηση 6% στους εργαζομένους της Volkswagen ζητούν οι συνδικαλιστές

Αύξηση 6% στους εργαζομένους της Volkswagen ζητούν οι συνδικαλιστές

Οι πωλήσεις της εταιρείας στο 9μηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση, παρά το dieselgate

Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση της Γερμανίας, IG Metall. ζήτησε σήμερα να δοθούν αυξήσεις της τάξεως του 6% στους περισσότερους από 120.000 εργαζομένους της Volkswagen στα γερμανικά εργοστάσια, επικαλούμενη την αυξημένη κερδοφορία και τις ισχυρές πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι πωλήσεις της εταιρείας στο 9μηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση, στα 4,49 εκατομμύρια οχήματα, με την άνοδο των πωλήσεων σε Κίνα, Αμερική και κεντρική Ευρώπη να υπερκαλύπτει τη σημαντική πτώση στη δυτική Ευρώπη (-3,1%).

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η διοίκηση της Volkswagen αναμένεται να προτείνει μικρότερες αυξήσεις, επικαλούμενη το πλήγμα που έχει δεχθεί στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας, όπου οι πωλήσεις της φέτος είναι μειωμένες κατά 7,4%.

Η τρέχουσα συλλογική σύμβαση της Volkswagen με τους εργαζομένους της στη Γερμανία λήγει στο τέλος του Ιανουαρίου, και οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωσή της θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι στις περσινές διαπραγματεύσεις, οι συνδικαλιστές ζητούσαν αύξηση 5% σε βάθος 12μήνου, προτού συμβιβαστούν με μία αύξηση 4,8% σε δύο φάσεις σε βάθος 20 μηνών.