Πιο ακριβά τα ενοίκια έως 40% λόγω Airbnb

Πιο ακριβά τα ενοίκια έως 40% λόγω Airbnb

Κολωνάκι, Κουκάκι και Νέος Κόσμος στο επίκεντρο

Η αλματώδης εξέλιξη της πλατφόρμας βραχυχρόνιας ενοικίασης ακινήτων (Aribnb) έχει φέρει τα πάνω κάτω στον κλάδο των ακινήτων. Χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τρόπο να αυξήσουν εύκολα και γρήγορα το εισόδημά τους νοικιάζοντας διαμερίσματα μέσω του Airbnb, αλλά οι αρνητικές συνέπειες δεν άργησαν να εμφανιστούν.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», η πρώτη είναι ότι στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο είναι ο νούμερο ένα προορισμός όλων όσοι επιλέγουν το Airbnb για τη διαμονή τους, τείνουν να εκλείψουν τα μεσαίου μεγέθους και προσιτά διαμερίσματα στα οποία μπορούσαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια να ζήσουν φοιτητές, ζευγάρια ή μικρές οικογένειες. Η δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η σημαντική αύξηση των ενοικίων στις περιοχές με ζήτηση από τους χρήστες της πλατφόρμας, η οποία ανατρέπει την τάση μείωσής τους που καταγραφόταν σταθερά στα χρόνια της κρίσης.

Μεσίτες από όλη τη χώρα εξηγούν ότι τα ενοίκια για τις παραδοσιακές αστικές συμβάσεις έχουν αυξηθεί κατά 10% κατά μέσο όρο, ενώ σε περιοχές όπως η Μύκονος οι αυξήσεις των ενοικίων ξεκινούν από 40%. Όπως εξηγεί η εφημερίδα, είναι πλέον δύσκολο σε κάποιον να νοικιάσει διαμέρισμα σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο ή Κολωνάκι εξαιτίας του Airbnb.

Παρακαλούμε περιμένετε ...