Παπανάτσιου: Θα πιάσουμε και φέτος τους στόχους του προϋπολογισμού

Παπανάτσιου: Θα πιάσουμε και φέτος τους στόχους του προϋπολογισμού

«Κάθε φορά που έχουμε καινούργια στοιχεία αρχίζουμε πάντα την καταστροφολογία», σχολιάζει η υφυπουργός Οικονομικών

«Θα πιάσουμε και αυτή τη φορά τους στόχους του προϋπολογισμού και θα είναι η τρίτη συνεχής χρονιά», τόνισε από την Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οπότε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος εξέφρασε ανησυχία για τα στοιχεία της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, η κ. Παπανάτσιου έκανε λόγο για καταστροφολογία εκ μέρους της αντιπολίτευσης και ανέφερε ότι η απόκλιση των 2,3 δισ. ευρώ στα έσοδα του εννεάμηνου δεν αποτελεί υστέρηση αλλά ταμειακό ζήτημα. Διαβεβαίωσε δε ότι ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί κανονικά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θα πιάσουμε και αυτή τη φορά τους στόχους. Για τρίτη χρονιά. Κάθε φορά που έχουμε καινούργια στοιχεία αρχίζουμε πάντα την καταστροφολογία», είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι η απόκλιση 2,3 δισ. Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, δεν αποτελεί υστέρηση εσόδων, ούτε δημιουργεί πρόβλημα στον προϋπολογισμό, παρά είναι ταμειακό πρόβλημα «που έχει να κάνει με τις πληρωμές των ληξιπροθέσμων» και όχι με τον προϋπολογισμό.