Ντράγκι: Τα αρνητικά επιτόκια δεν έχουν πλήξει τα κέρδη των τραπεζών

Ντράγκι: Τα αρνητικά επιτόκια δεν έχουν πλήξει τα κέρδη των τραπεζών

Οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ θα συνεχισθούν για όσο χρειαστεί, διαμηνύει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, δήλωσε σήμερα ότι τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ δεν έπληξαν την κερδοφορία των τραπεζών, όπως δήλωναν οι επικριτές του μέτρου, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο Ντράγκι επανέλαβε, επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ θα συνεχισθούν μέχρι να δουν οι αξιωματούχοι της μία διατηρήσιμη βελτίωση των προοπτικών για τον πληθωρισμό και ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα «πολύ μετά» το χρονικό σημείο που θα σταματήσει αυτή τις αγορές τίτλων.

«Σε μεγάλο βαθμό, οι πολιτικές μας αρνητικών επιτοκίων ήταν επιτυχείς», δήλωσε ο Ντράγκι στο Ινστιτούτο Πέτερσον (Peterson Institute for International Economics). «Δεν είδαμε τις στρεβλώσεις που προέβλεπαν κάποιοι. Δεν είδαμε την κερδοφορία των τραπεζών να μειώνεται, στην πραγματικότητα αυξάνεται», πρόσθεσε.

Ο Ντράγκι διεμήνυσε τον Σεπτέμβριο ότι η ΕΚΤ πιθανότατα θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για το μέλλον του προγράμματος αγορών ομολόγων μετά την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 26 Οκτωβρίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...