Την απαίτηση της ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια στηρίζει ο Σόιμπλε

Την απαίτηση της ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια στηρίζει ο Σόιμπλε

Ο ESM πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο, δήλωσε ο απερχόμενος ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας

Τη στήριξη του προς την απαίτηση της ΕΚΤ από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, για την κάλυψη των κόκκινων δανείων τους (με περισσότερες προβλέψεις από το 2018) εξέφρασε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Eurogroup.

«Μπορώ μόνο να στηρίξω την ΕΚΤ με αυτή τη θέση της. Μια μεγάλη πλειονότητα Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών επίσης στήριξε τον (επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Σόιμπλε, ύστερα από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι η Ισπανία αναπτύχθηκε «θαυμάσια» τα τελευταία χρόνια. «Θα ήθελα αυτή η ανάπτυξη να συνεχιστεί εντός του πλαισίου του ισπανικού Συντάγματος», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ευρεία συμφωνία εντός του Eurogroup ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και το Συντηρητικό της κόμμα θέλουν ένα μεγαλύτερο ρόλο για τον ESM για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι κανόνες προϋπολογισμού της ΕΕ.