Δραγασάκης: Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και φέτος

Δραγασάκης: Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και φέτος

Δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες περί πλεονάσματος 800 εκατομμυρίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό, αλλά πάντα «με όρους διασφάλισης δικαίου», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η ύπαρξη αρχαιοτήτων στην περιοχή ήταν γνωστή από πριν, σχολιάζοντας πως «δε συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία», και υπογράμμισε πως με την απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει η επένδυση.

Ανέφερε ακόμα πως η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερόμενους, επαναλαμβάνοντας πως «θα κάνουμε ό,τι πρέπει με όρους νομιμότητας».

Για την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπενθύμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup στις αρχές Νοεμβρίου, ώστε έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί, και ξεκαθάρισε πως στόχος είναι έως τον Ιούνιο του 2018 «να έχουν ολοκληρωθεί όλα».

Όσον αφορά στο «κοινωνικό μέρισμα» από την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες περί πλεονάσματος 800 εκατομμυρίων ευρώ που θα διανεμηθεί, όμως τόνισε πως το μέρισμα θα δοθεί, και για τη διανομή του θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς.

Για τις τράπεζες διαβεβαίωσε πως δεν έχουν πρόβλημα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τα κόκκινα δάνεια για να δοθούν νέα δάνεια στην οικονομία».