Ακριβά στην Αθήνα και φθηνότερα στην επαρχία φέτος τα φοιτητικά σπίτια

Ακριβά στην Αθήνα και φθηνότερα στην επαρχία φέτος τα φοιτητικά σπίτια

Επιτήδειοι κατευθύνουν τους υποψήφιους πελάτες σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ακινήτων, με το αζημίωτο

Σημαντικά πιο ακριβές είναι φέτος οι τιμές ενοικίασης κατοικιών για φοιτητές σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας, ενώ αντίθετα μειωμένες είναι στην επαρχία, με την αγορά να έχει επηρεαστεί σαφώς και από τη νέα τάση της βραχυχρόνιας μίσθωσης διαμερισμάτων τύπου Airbnb.

Βάσει στοιχείων του πανελλαδικού κτηματομεσιτικού δικτύου E-Real Estates, που παρουσιάζει σήμερα η «Ναυτεμπορική», η μείωση τιμών στις επαρχιακές πόλεις που υποδέχονται φοιτητές είναι της τάξεως του 5% με 10%, ενώ στην Αθήνα η αύξηση σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 10%.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας, οι γονείς θα πρέπει να κινηθούν όσο πιο γρήγορα μπορούν διότι κατά την περίοδο των εγγραφών παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενώ δεν είναι λίγα τα κρούσματα κυκλωμάτων με πρόσβαση στα στέκια των φοιτητών που «ψαρεύουν» ενοικιαστές.

Επιτήδειοι κατευθύνουν τους υποψήφιους πελάτες σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ακινήτων, με το αζημίωτο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς όταν διαβάζουν αγγελίες σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες με ακίνητα θα πρέπει να είναι προσεχτικοί όταν τους ζητούν προκαταβολές, να ζητούν να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη ή αν έχουν επιλέξει κάποιον επαγγελματία κτηματομεσίτη να του ζητούν να τους επιδείξει την άδειά του, την εντολή ανάθεσης από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που θα τους επιδείξει και βεβαίως για κάθε προκαταβολή θα πρέπει να ζητούν απόδειξη.

Δύσκολη πάντως είναι πλέον η αναζήτηση φοιτητικής εστίας στο Κουκάκι, τα Εξάρχεια και τα Χανιά, γιατί σημαντικό μέρος ιδιοκτητών φοιτητικών κατοικιών έχουν επιλέξει τη βραχυχρόνια μίσθωση των ιδιοκτησιών τους λόγω μεγαλύτερης κερδοφορίας και μεγάλης ζήτησης.