Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με ανάμεικτα πρόσημα

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χολ των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με ανάμεικτα πρόσημα.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας να δουν, αν από τη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών θα προκύψουν νέες ενδείξεις για τη διαδικασία σταδιακής μείωσης της νομισματικής στήριξης.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου μειώθηκε, μετά τη χθεσινή της άνοδο, αλλά διατηρήθηκε πάνω από τα 48 δολάρια το βαρέλι, καθώς τα αποθέματα του αμερικανικού αργού συνέχισαν να μειώνονται σε μία περίοδο εποχικά ισχυρής ζήτησης.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε 0,2% στα 1,1787 δολάρια και της στερλίνας μειώθηκε κατά 0,1% στα 1,2789 δολάρια, καθώς στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν μία επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών στη Βρετανία.

Οι προσδοκίες για σημαντικές δηλώσεις από τους βασικούς ομιλητές στο Τζάκσον Χολ --την πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι-- είναι αρκετά χαμηλές, αλλά εν μέσω των υποτονικών συναλλαγών του Αυγούστου η συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών είναι αρκετά σημαντική για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αν μη τι άλλο, αναφέρει το Bloomberg, αποτελεί έναν καλοδεχούμενο περισπασμό από την πολιτική στις ΗΠΑ. Χθες, όλοι οι βασικοί αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες μειώθηκαν, μετά την απειλή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κλείσει υπηρεσίες του αμερικανικού δημοσίου.